Toro Roso iz Italije odlazi bez bodova


autor: Milena Nikolić | datum objave: 08.09.2019.


Toro Roso iz Italije odlazi bez bodova

©ToroRossoHonda

Toro Roso već godinama ne uspeva da osvoji bodove u Monci. Nije im to uspelo ni danas – Danil Kvjat je morao da odustane od trke a Pjer Gasli je završio nadomak bodova.

Kvjatu je do momenta kada je morao da završi svoju trku zbog mogućeg curenja ulja dobro išlo, tako da smatra da je izgubljena dobra prilika za osvajanje značajnih bodova.

„Ovo je trebalo da bude neverovatna trka, borio sam se sa Red Bulom u momentu kada sam morao da odustanem, bodovi su bili na dohvat ruke. Međutim, takav je ovo sport, ponekad možete da radite sjajan posao ali da nešto na bolidu zakaže, onda morate da se povučete. Vremena po krugu su mi bila jednaka vremenima vozača koji su bili oko mene, a imao sam svežije gume, bio sam siguran da mogu da završim na dobroj poziciji među prvih deset. Velika je šteta ispustiti dragocene poene, ali imali smo u poslednje vreme nekoliko jakih trka tako da znamo da možemo da se borimo za dobar rezultat. Hajde da sada razmišljamo o Singapuru.“, izjavio je Kvjat.

Pjer Gasli je trku startovao sa sedamnaeste pozicije i već to je bila otežavajuća okolnost, a u ranoj fazi trke je zbog Strolovog izlaska sa staze i povratka nazad još i morao da ode preširoko ne bi li izbegao vozača Rejsing Pointa. Pokušavao je da se probije do boljih pozicija na gridu, ali nije uspeo da dođe do bodova.

„Zbog starta sa sedamnaestog mesta sam unapred znao da će trka biti teška. Mnogo toga se dešavalo na stazi. Imao sam dobar start i u toku prvog kruga sam uspeo da dođem do trinaeste pozicije. Sve je izgledalo prilično dobro dok Srol nije izašao sa staze i vratio se baš kada sam ja prolazio pa sam morao da ga izbegnem tako što sam izašao na šljunak pored staze i tako izgubio dve pozicije i mnogo vremena. Na kraju sam završio samo tri sekunde daleko od devetog mesta što znači da me je to koštalo bodova. Situacija nije idealna, ali mislim da smo pokazivali dobre performanse čitavog vikenda i imali smo tempo za bodove i pored starta sa začelja. Nadam se da ćemo imati čistu trku u Singapuru bez ikakvih kazni kako bih mogao da izvučem maksimum.“, rekao je Gasli.