Haotične trke vozača Red Bula u Monci


autor: Milena Nikolić | datum objave: 08.09.2019.


Haotične trke vozača Red Bula u Monci

©RedBullRacing

Vozači Red Bula su trku za VN Italije završili na šestom i osmom mestu.

Aleks Albon je loše startovao i kasnije izletao sa staze, ali je ipak trkom zadovoljan, pre svega zbog osećaja da se sve bolje uklapa u novi tim i da mu se trkački tempo popravlja.

„Iako trka nije išla po planu, bilo je tu pozitivnih stvari. Ovo nije staza koja nam najbolje odgovara i nismo imali sreće u kvalifikacijama. Nisam sjajno startovao i morao sam da se borim da vratim pozicije. Nažalost, nismo imali tempo za obilaženje na pravcu pa sam morao da manevrišem u krivinama. To je za posledicu imalo mnogo tesnih akcija i u jednom momentu sam prosto izgubio prianjanje idući široko i tad je počeo haos. Imao sam nekoliko izlazaka sa staze i dobio vremensku kaznu od pet sekundi. Međutim, moj trkački tempo se popravlja i imam osećaj da sam ipak napravio korak napred u odnosu na Spa, tako da sam lično zadovoljan. Nadam se da će nam Singapur više odgovarati. Mislim da mnogo toga tek sledi.“, izjavio je Aleks.

Maks Ferstapen se, krenuvši sa začelja grida, odmah našao u problemu. Morao je u boks na zamenu oštećenog prednjeg krila a zatim se borio da što više napreduje na gridu. Uspeo je da stigne do osmog mesta, kojim je, s obzirom na dešavanja, zadovoljan.

„Oštetio sam prednje krilo na kočenju u krivini 1 kada su svi usporili, tada sam zakačio Serhiovu zadnju gumu. Morao sam u boks po novo prednje krilo ali trka još nije bila izgubljena jer sam imao dobar tempo i ’čist vazduh’. Uspeo sam da prestignem nekoliko vozača ali nismo imali sreće sa virtuelnim bezbednosnim autom koji je izašao na stazu samo jedan krug pošto sam išao u boks, tada su se tri ili četiri vozača koje sam već obišao vratili ispred mene. Obišao sam ih ponovo, ali to je bilo prilično štetno za moje gume, a onda sam se na kraju po drugi put u toku trke zaglavio iza Pereza. Jednostavno nisam mogao da ga obiđem jer je bio jako brz na pravcima.“, opisao je Maks svoju trku.

„Napravili smo neki napredak sa tempom i pogonskom jedinicom ali ćemo, naravno, nastaviti da radimo kako bismo napredovali još više. S obzirom na ono što se desilo u krivini 1 – osmo mesto nije tako loše. Šanse da se tako nešto desi su veće kada startujete sa začelja. Protekle dve trke su bile teške i znali smo da će biti tako, sada se nadam normalnijem vikendu i dobrom startnom mestu.“, zaključio je.