Meklarenovi vozači odustali u Belgiji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.09.2019.


Meklarenovi vozači odustali u Belgiji

©McLaren F1

Malerozan vikend za auto sport ali i za tim Meklaren koji se vraća kući bez bodova. Oba vozača su odustala, Sajnc u drugom, Noris u poslednjem krugu usled tehničkih problema. Šteta je još veća jer je Noris sigurno držao petu poziciju ispred Pereza sve do poslednjeg kruga kada mu je otkazao motor pod još nepoznatim okolnostima. Sličan problem sa gubitkom snage imao je i Sajnc.

"Razočaravajući vekend, nisam imao prilku da se trkam. Definitivno moramo utvrditi šta se dogodilo danas. Očigledno loše vesti kada niste u stanju ni da započenete trku. Nemam šta da kažem. Šteta takođe za Landovo odustajanje u posledjnem krugu koje nas je koštalo 10 bodova, koji bi bili veliki korak u dobrom smeru."
"Žao mi je čitavog tima. Mislim da nismo zaslužili ova odustajanja. Na kraju, bolid je pokazao da imamo tempo za mnogo više od skupljanja jednog ili dva boda. Moramo da nastavimo dalje."
"Svi vozači i svi u auto sportu trenutno prolaze kroz veoma težak emocionalni period, moje misli su sada usmerene ka Antoanovoj porodici i prijateljima. Zauvek ćemo ga nositi u mislima, gde god se budemo trkali. To je najbolja počast koju možemo odati našem kolegi. Počivaj u miru", rekao je Karlos Sajnc.

"Pre svega moje misli su usmerene ka prijateljima i porodici Antoana Ibera. Moje najiskrenije saučešće svima."
"Moja trka nije bila ni malo dosadna. Bila je priolično zabavna i uzbudljiva. Imao sam ekstremno dobar start. Krenuo sam odlično i u prvoj krivini prošao ispred šestorice rivala, domogavši se pete pozicije. Od tada sam imao kontrolu u trci."
"Mislim da moramo izvući pozitivne stvari iz trke. Svi u timu su odradili odličan posao ali izgubiti motor u poslednjem krugu prilično je teško za prihvatiti.  Ipak, moramo da nastavimo dalje i spremimo se za Moncu", rekao je Noris.

Andreas Zajdl, šef tima, izjavio je da tim mora sa Renoom analizirati situaciju kako bi se otkrio uzrok odustajanja.
"Počnimo sa pozitivnim stvarima. Nakon poteškoća u petak i subotu, nismo očekivali ovakav tempo u trci. Performanse koje su tim i Lando prikazali danas su impresivne. Nakon izbegavanje sutuacije u prvoj krivini i proboja na poziciju 5 imali smo kontrolu tempa u trci. To je naravno ohrabrujuće. Sada je važno proučiti trku i otkrirti odakle je došao tempo."
"Negativna strana trke svakako je dvostruko odustajanje. Očigledno, veoma razočaravajuće. Moramo sačekati dok bolidi ne budu ponovo u garaži kako bi analizirali zajedno sa kolegama iz Renoa i rezumeli do detalja šta se dogodilo. Izgubili smo veliku šansu da osvojimo bodove, ali to moramo ostaviti po strani i okrenuti se ka Monci."
"Poslednje reči upućujem naravno Antoanu i sećanju na njega. Nikada nije lako prihvatiti ovakav gubitak. Bila su ovo teška 24 sata za sve u auto sportu. Svi iz Meklarena  šaljemo naš misli ka Antoanovoj familiji, prijateljima i kolegama, a Huan-Manuelu želimo najbolje u oporavku", izjavio je Zajdl.

Lando Noris je, za utehu, proglašen vozačem trke.