Hamilton i Botas na podijumu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.09.2019.


Hamilton i Botas na podijumu

©Mercedes AMGF1

Vozačima Mercedesa izmakla je pobeda u Belgiji. Hamiltonu je nedostajao još jedan krug da zakomplikuje situaciju i ugrozi pobedu Leklera, ali je ipak morao da se zadovolji drugim mestom, a njegov klupski kolega Botas, trećim.

"Težak vikend za sve nas u auto-sportu, danas sam se trkao sa Antoanom u mislima. Bio je ovo nešto komplikovaniji vikend ali smo imali solidne kvalifikacije i trku. Zadovoljan sam. Naravno, uvek želim da pobedim, dao sam sve od sebe. Ferari je danas imao prilično dobar tempo ali smo mi bili prilično blizu tako da možemo da izvučemo dosta pozitivnih detalja iz trke. Drago mi je zbog Šarla, odradio je fantastičan posao tokom vikenda, sve čestitke."
"Imamo dosta posla u nastojanjima da sustignemo Ferari na pravcima i za to imamo četiri dana, ali ako neko može da uradi, to je ovaj tim. Nadam se da ćemo imati još jedanu neizvesnu trku u Monci", rekao je Hamilton.
Botas je takođe završio na podijumu osvojivši pedeseti put bodove za Mercedes.
"Težak vikend za sve nas nakon jučerašnjih tužnih vesti. Pokušavao sam koliko sam mogao ali nije mi se ukazalo mnogo šansi danas. Dobra trka za nas ali je Ferari očekivano bio brži na pravcima."
"Mislim da sam izgubio malo vremena krajem prvog stinta, ali je drugi bio prilično dobar. Ipak, nije bilo šanse za napad sve do samog kraja trke, pa smo odlučili da čuvamo motor i menjač. Spa je očekivano prilično teška staza za mene, ali smo uz dobru strategiju preuzli treću poziciju i zapravo mislim da je ovo moje najbolje izdanje na ovoj stazi. Sada se okrećemo ka Monci i opet očekujemo prilično jak Ferari sa kojim ćemo se boriti što bolje možemo", rekao je Botas.