Slavlje u Maranelu, prva pobeda za Leklera u F1 !


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 01.09.2019.


Slavlje u Maranelu, prva pobeda za Leklera u F1 !

©FerrariF1

Vozač iz Monaka odvezao je, od početka do kraja, 44 kruga praktično bez greške i time krunisao odlične rezultate tokom celog vikenda. Svoju prvu pobedu proslavio je skromno, posvetivši je ugašenom životu mladog Antoana Huberta, koji je podlegao povredama prouzrokovanim sudarom tokom drugog kruga jučerašnje F2 trke.

Lekler je odlično startovao i sigurnom vožnjom zadržao je prvu poziciju nakon prve ukosnice. Vrlo brzo na stazu je izašao sigurnosni auto nakon udesa kojeg je prouzrokovao Ferstapen. Nakon restarta, Lekler je imao konzistentan tempo i sigurno držao prvu poziciju u rukama. Na svoj prvi i jedini servis, otišao je u krugu 19.

Bitan događaj za današnju pobedu desio se u krugu 27. Stigla je timska naredba za Fetela da propusti Leklera, usled već značajne degradacije pneumatika na Fetelovom bolidu. Trka je bila mirna sve do poslednjih 10 krugova. Degradacija je uzimala maha i kod njega, što je Hamilton iskoristio u svoju korist i iz kruga u krug smanjivao prednost koju je Lekler držao.

Do epiloga u vidu dvoboja međutim nije došlo, jer se trka privela kraju i Lekler je pored karirane zastavice prošao tek sekundu pre Luisa Hamiltona a 12 sekundi ispred Botasa.

„Veoma je teško uživati u prvoj pobedi tokom ovakvog vikenda. Odrastao sam sa Antoanom, prvi put smo se trkali na kartingu zajedno sa Gaslijem i Okonom 2005. godine. To su uspomene koje ću pamtiti zauvek. Jučerašnji gubitak je veliki šok, ne samo za mene, nego za sve u moto sportu. U neku ruku, današnja pobeda će mi pomoći da ga pamtim onako kako bi trebalo, bio je šampion i ovo je pobeda za njega!“

„Sama trka je prošla odlično i ništa ne bih uspeo bez sjajnog automobila kojeg mi je tim sastavio. Napredovali smo u smislu tempa i menadžmenta pneumatika ovog vikenda. Poslednjih nekoliko krugova nije bilo lako. Video sam da me Luis sustiže, tako da sam se fokusirao na posao koji mi je preostao. Na kraju, prvi sam prošao pored karirane zastave i još jednom bih zahvalio timu na napornom radu i trudu koji su uložili da bi ova pobeda bila moguća“, izjavio je Lekler.

Za Fetela trka je bila poprilično izmešana. Nakon solidnog drugog mesta na kvalifikacijama, izgubio je poziciju pre ukosnice od strane Hamiltona. Međutim, povratio ju je odmah na Kemel pravcu i dugo je držao drugu poziciju.

Kako su gume počele ranije da degradiraju na Fetelovom bolidu, promenjena je strategija i probali su sa „undercut-om“ da sačuvaju drugo mesto, te je na prvi servis otišao već u krugu 15, stavivši srednje tvrdu komponentu.

Na novim gumama, Fetel je leteo po stazi i pravio po 2 sekunde brže krugove od ostalih. To je dovelo i do toga da je Lekler nakon svog boksa bio 5 sekundi iza Fetela. Međutim, agresivna vožnja dovela je i do ranije degradacije i ovog seta guma, pa je stigla naredba iz boksa da Fetel propusti Leklera zbog razlike u strategiji.

Od kruga 27, Fetel se ponašao kao Leklerov štit time što je naredna 3 kruga vodio duel sa Hamiltonom i uspešno se branio. Nakon izgubljene pozicije, tim je promenio strategiju i Fetel je 10 krugova pre kraja otišao po novi set mekih pneumatika. Ova promena mu ipak nije donela podijum, ali su tu značajni bodovi za tim, a pored toga, obezbedio je još jedan najbrži krug trke.

„Trka je bila veoma naporna za mene. Na startu sam uspeo da vratim poziciju ali sam se mučio sa gumama i otišao sam u boks dosta ranije nego što je planirano. Sa novim setom srednje tvrdih guma imao sam odličan tempo, ali smo ponovo doživeli pad performansi.“

„Pokušao sam da zadržim drugo mesto, ali jednostavno nije bilo moguće, pa smo otišli na još jedan servis. Potrebno je da shvatimo zašto je moj auto imao toliko veliku degradaciju guma i detaljno ćemo analizirati sve podatke.“

„Za mene ovo nije bio baš sjajan vikend, ali je zato odličan za ceo tim, što je najvažnija stvar. Velike čestitke za sve članove tima, a pogotovo za Leklera koji je odličnom vožnjom došao do svoje prve pobede“, izjavio je Fetel.

Današnja pobeda je 236. za Skuderiju dok je Lekler postavio dva nova rekorda u Belgiji, pošto je postao najmlađi osvajač pol pozicije i pobednik trke na stazi Spa. Takođe, postao je i najmlađi osvajač velike nagrade za volanom Ferarija.

U šampionatu vozača, Fetel smanjuje zaostatak za Maksom, na četvrtoj je poziciji sa 169 bodova dok je Lekler peti sa 12 poena zaostatka. Ferari je u šampionatu konstruktora drugi sa 326 bodova.