Kimi poleteo, Đovinaci u barijerama


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 01.09.2019.


Kimi poleteo, Đovinaci u barijerama

©Alfa Romeo Racing

Kada nas zadesi tragedija kao juče, kada je ugašen jedan mladi život, sve ostalo gubi na značaju. Današnja trka bila je u čast mladog Francuza, Antoana Huberta. Rezultat krajnje nepovoljan po tim, Spa napuštamo praznih šaka uprkos mnogo potencijala koji je bio tu prilikom kvalifikacija.

Kimijeva trka bila je gotova nakon samo par stotina metara. Finac je imao odličan start, obišavši Maksa za poziciju 5 odmah nakon gašenja svetala. Međutim, u prvoj ukosnici, Holanđanin je bez potrebe uleteo Kimiju u putanju, iako je bio iza njega, lansirao ga u vazduh, što je dovelo do oštećenja krila, a kasnije će se pokazati i ozbiljnog oštećenja poda, što je umnogome uticalo na performanse bolida za konačnu poziciju 16.

„Nažalost, moja trka je bila gotova u krivini 1. Morao sam da usporim jer mi je Botas bio na spoljnoj putanji i odjednom me neko udara i letim sa dva točka u vazduhu. Nakon toga, bilo je besmisleno ostati u trci zbog velikog oštećenja na podu bolida.“

„Međutim, nikad ne znate šta može biti do kraja trke pa smo odvezli sve krugove. Velika šteta za tim, pošto smo imali vrlo kompetentan auto danas“, izjavio je Kimi.

Peh i sa druge strane, kod Đovinacija. Italijan je odlično vozio celu trku, bio je u poziciji za solidne bodove za tim, sve do poslednjeg kruga, kada je izgubio kontrolu nad vozilom i završio u barijerama. Srećom po sve, prošao je potpuno bez povreda, ali isto tako i bez bodova.

„Auto je bio odličan i samim tim, razočarani smo još više što nismo završili trku zbog incidenta u poslednjem krugu. Strategija nam je bila dobra, bili bismo u bodovima i veoma mi je žao konačnog ishoda, međutim, sve je to deo trkanja“, kratak je bio Italijan.

Alfa Romeo, kao i oba njena vozača, napuštaju Belgiju bez bodova. Tim je u šampionatu konstruktora na osmom mestu sa 32 boda, Kimi je u poretku vozača na mestu 9 i 31 bodom, dva manje od Kvjata, dok je Đovinaci na poziciji 18 sa jednim bodom.