Mercedes: „Samo smo sebi podmetnuli nogu“


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 31.08.2019.


Mercedes: „Samo smo sebi podmetnuli nogu“

©MercedesAMGF1

Mercedesove kvalifikacije umalo su se katastrofalno završile u Q3, nakon što je Hamilton umalo udario u bolid timskog kolege Botasa, usled borbe oko pozicije sa koje će ući u brzi krug. Hamilton se pred krivinu pomerio u desno kako bi se sklonio bržem Kimiju. U isto vreme, Botas je prikočio i zamalo je došlo do udesa.

Na sreću svih u timu, kontakt je izbegnut i Hamilton je završio na trećem mestu, skoro 8 desetinki iza Leklera.

Malo je reći da je Toto Volf bio poprilično besan, što se videlo u njegovoj izjavi. „Znamo da je zavetrina bitna, ali danas smo se zamalo sapleli sami o sebe“, rekao je. „Želite da odradite sve perfektno i onda ispadnete idioti, to se nama danas desilo.“

Hamilton sa druge strane malo vedriji, pošto je izvukao dobar rezultat nakon sudara sa barijerama sa trećeg slobodnog treninga. I to je bilo gusto, međutim, Mercedesov motor Roberta Kubice se zapalio i FIA je, brže bolje istakla crvene zastave, što je bilo sasvim dovoljno da inženjeri dovrše Hamiltonov bolid pre kraja prve runde kvalifikacija.

„Trening je bio užasan, deluje veoma loše na motivaciju kada tako nešto doživite a znate koliko truda je uloženo da se bolid sklopi za trku, međutim mehaničari su dorasli zadatku danas, iako smo znali da će biti gusto sa vremenom.“

„Iako sam izgubio dosta vremena u prvoj i trećoj rundi, zadovoljan sam današnjim kvalifikacijama“, rekao je Hamilton.

Raspoloženje kod Botasa je slično nakon kvalifikacija, iako kaže da je izgubio dosta vremena prilikom blokade točkova u prvoj ukosnici, dok je ostatak borbe prošao dobro.

„Sa moje strane, drugo mesto je bilo opcija, ali je Ferari bio previše brz danas. Fali nam malo snage na pravcima, dok je sve ostalo očekivano“, rekao je Botas.