Lekler superiorno do pol pozicije, Fetel sigurno do drugog mesta


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 31.08.2019.


Lekler superiorno do pol pozicije, Fetel sigurno do drugog mesta

©FerrariF1

Italijanski tim je konačno uživao u nečemu što sigurno mogu označiti kao savršen vikend. Dvojac se tokom svih treninga smenjivao sa najbržim vremenom, dok su odličan posao nastavili i u kvalifikacijama, što su krunisali prvim startnim redom, uspehom koji im nije pošao za rukom od davnog Bahreina početkom sezone.

„Definitivno nisam očekivao da budem ovoliko ispred ostalih, ali sam vrlo vrlo zadovoljan sa svojim krugom“, izjavio je Lekler.

Ono što su sigurno svi zapazili tokom treće runde, to je veliko samopouzdanje koje je imao Lekler. Tokom priprema za prvi stint, izjavio je svom inženjeru da ne želi da kalkuliše sa pozicijom koju će imati tokom brzog kruga, da ga drugi vozači ne zanimaju i da ga puštaju čim bolid bude spreman. Ovim potezom zaslužio je veliko poštovanje fanova.

„Očigledno je da se osećam odlično. Iako prvi sektor nije bio idealan, ostatak kruga smo bili veoma brzi. Treba malo da poradimo na trkačkom tempu, ali mislim da ćemo biti veoma konkurentni sutra.“

Fetel je tokom celih kvalifikacija bio vrlo konkurentan, toliko da je postavio najbrže vreme prvog sektora tokom poslednjeg brzog kruga. Međutim, u drugom sektoru je naišao na gužvu, što mu je omelo vreme, uz manju grešku pri izlasku iz drugog sektora.

„Lekler je bio mnogo brži danas, odradio je odličan posao“, priznao je Fetel. „Ono što je veoma bitno, auto je bio odličan i radujemo se sutrašnjoj trci.“

Kako stvari stoje, Ferariju se smeši prva pobeda na sutrašnjoj trci (druga, ako računamo pobedu koja je oduzeta Fetelu).