Liberti želi još jednu trku u SAD, vozača i tim


autor: Vladimir | datum objave: 12.08.2019.


Liberti želi još jednu trku u SAD, vozača i tim

©Liberty Media

Nedavno je potvrđeno da Velika nagrada Meksika ostaje u kalendaru do 202 godine, što znači da je kalendar od 22 trke za sezonu 2020 već gotova stvar i da će biti objavljen u narednim nedeljama.

Još je Berni Eklston imao ideju od 25 trka po sezoni što bi bio gornji limit, a kalendar na svakih nekoliko godina bude proširen za trku. Od sledeće sezone imaćemo 22 trke, a Liberti planira proširenje kalendara na 23 i to sa trkom u SAD jer želi veću prisutnost na kontinentu. Proširenje kalendara na prihvataju baš svi sa odobravanjem. Fanovi naravno vole što više trka, ali timovi i vozači već negoduju i uz postojeći kalendar zbog gustine rasporeda.
"Očekujemo da se u narednih nekoliko godina dodatno proširi. Na vrhu želja je druga trka u SAD, a moguće destinacije su Las Vegas ili Majami. Imao sam sastanke sa predstavnicima  generalno i imaću iu narednim nedeljama. Takođe, želimo i američkog vozača ali to može da potraje", rekao je Čejs Keri, šef Libertija.
Keri takođe želi i još jedan američki tim većeg profila od ekipe Has u Formuli 1.
"Imamo Has kao američki tim u Formuli 1. Želimo da dodamo još jedan tim koji bi bio većeg profila", dodao je on.
U narednom period Liberti Medija će raditi na pravilima i ograničenju budžeta od sezone 2021, kako bi privukla nove timove jasnijim finansijskim okvirom. Već od naredne sezone radiće se na ograničenju budžeta, kao priprema za sezonu 2021, odnosno transparentnije će se prikazivati troškovi i rashodi timova.