Magnusen završio trku, Grožan odustao


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.08.2019.


Magnusen završio trku, Grožan odustao

©Haas F1

Magnusen je startovao sa pozicije 14 ali je odmah izgubio poziciju i pao nazad. Nakon lošeg starta odlučio se za taktiku sa kasnim odlaskom u boks u 39-om od 70 krugova trke. Dug prvi stint doveo ga je do pozicije 11, a potom je montirao meke gume. Vratio se na pozicijiu 15 ispred Grožana, a do kraja trke uspeo je da se probije do pozicije 13 na kojoj je završio trku.

"Bolid je danas bio prilično dobar, bolje reći ne tako loš za naš nivo. Uzimajući u obzir probleme koje smo imali ove godine, trkački tempo bio je prilično dobar. Nadam se da ćemo se posle letnje pauze vratiti još jači", rekao je Magnusen.

Grožan nije uspeo da završi trku i jedini je vozač koji je odustao u Mađarskoj. Problemi sa pritiskom vode primorali su ga da odustane iz trke u 49 krugu i parkira njegov VF-19 u garažu.
"Zadovoljan sam startom trke. Bolid se odlično ponašao na mekim gumama, uspeo sam da zadržim sve rivale iza sebe. Potom smo montirali tvrde gume koje nismo vozili tokom vikenda, a mislim da danas nisam trebao da budem na tvrdim gumama. Nije bilo prijanjanja i nisam mogao da zagrejem gume. Na kraju sam imao  i problem sa pritiskom vode i morao da odustanem", rekao je Grožan.
Has ostaje deveti u poretku konstruktora sa 26 bodova, pet manje od Rejsing Pointa i 25 više od posldenjeg Vilijamsa.