Rasel: Povratak u realnost za Vilijams


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.08.2019.


Rasel: Povratak u realnost za Vilijams

©Williams F1

Džordž Rasel je na kvalifikacijama bio nadomak ulaska u drugi krug, koji mu je izmakao za manje od desetog dela sekunde, što govori o pomaku tima na polju aerodinamike. U trci, Rasel je uspeo da završi na poziciji 16, nakon odustajanja Grožana ali i da iza sebe ostavi Strola iz Rejsing Pointa i Đovinacija iz Alfa Romea.

"Juče smo prevazišli naša očekivanja dok smo se na trci vratili u realnost. Dobro sam startovao, prestigao sam Magnusena i Kvjata u petoj krivini, bilo je prilično uzbudljivo. Lepo je trkati se protiv rivala. Imamo još puno posla ali je puno toga pozitivnog iz ovog vikenda. Napravili smo dobar korak napred", rekao je Rasel.

Robert Kubica nije imao tempo da se nadmeće sa rivalima, Rasel ga je obišao za krug, a trku je završio na poziciji 19. Zahvalio se armiji poljskih navijača koji su došli da ga podrže.

"Trka je bila onakva kako sam i očekivao. Morao sam dosta da vodim računa o trošenju guma kako bih završio trku na strategiji od jednog odlaska u boks. Nisam imao dobar osećaj u bolidu, slično onom od juče. Nakon pauze imamo potpuno različite konfiguracije staze i tada ćemo videti da li možemo da smanjimo zaostatak za rivalima, ako što je Rasel uspeo na Hungaroringu", rekao je Kubica.