Raikonen: Bili smo brži od Meklarena


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.08.2019.


Raikonen: Bili smo brži od Meklarena

©Alfa Romeo Racing F1

Četiri završetka u bodovima na poslednjih 5 trka za Kimija Raikonana i ovoga puta novih 6 bodova za tim.

Finac je uveren da je imao bolji tempo od vozača Meklarena ali na uskom i sporom Hungaroringu nije imao priliku da ih prestigne."Ledeni" nije imao velika očekivanja  po pitanju rezultata u Mađarskoj ali je brzina koju je pružio bolid C38 iznendila sve. Raikonen veruje da je bio brži i od svog nekadašnjeg tima.

"Ne znam šta da kažem o trci, nisam puno očekivao", rekao je Raikoenn kada je upitan da li je zadovoljan sedmim mestom.
"Očigledno, nisam znao gde ćemo završiti nakon petka ali se bolid u trci ponašao vrlo dobro. Mislim da smo na početku imali veću brzinu od Meklarena ali nakon pit stopa znali smo da je još teže za preticanje tako da sam se odlučio da čuvam gume. Izgubili smo jednu poziciju tokom servisa, dobili jednu na stazi, tako da mislim da je jedina stavr koju smo mogli da bolje odradimo je odlazak u boks u prethodnom krugu, tako da, šta je tu je. Uzimam bodove i nastavljam dalje", rekao je Raikonen.
Đovinaci je imao dosta težu trku i start sa pozicije 17. Problemi sa gumama u prvom stintu odlučili su njegovu trku, odnosno završetak na poziciji 18.
"Razočaravajuća trka za mene. imao sam kontakt u prvom krugu, bio sam stisnust između dva bolida u prvoj krivini, a takođe sam imao i problema sa prvim setom guma što je značilo da moram da skratim prvi stint u odnosu na plan. Šteta što sam na kraju prvi deo sezone završio ovako, posebno jer smo pokazali dobar tempo u prethodnim trkama, ali bio je toj još jedan dan u kome nismo potencijal pretvorili u bodove. Prvi deosezone nije bio idealan ali ću se potvrditi da izvučem maksimum iz poboljšanja koja smo ugradili. Bilo je kao na toboganu ali radiću naporno kako bi popravio rezultate", rekao je Đovinaci.