Sajnc zadovoljan ishodom trke na Hungaroringu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.08.2019.


Sajnc zadovoljan ishodom trke na Hungaroringu

©McLaren F1

Španac je svojim Meklarenom prošao kroz cilj peti, ispred Pjera Gaslija iz Red Bula i Botasa iz Mercedesa koi je završio na poziciji 8.

"Srećan sam jer smo u normalnooj trci uspeli da pobedimo Mercedes i Red Bul. Nakon dobrog starta i dobrog tempa do prvog servisa, rečeno mi je da smo u poslednjih 10 krugova prvog stinta bili brži od Ferarija i da smo napravili priličnu razliku u odnosu na rivale iza nas. Završiti na poziciji 5 u "normalnoj" trci je vrlo dobra vest. Ovo je drugi uzastopni završetak na poziciji 5 u mojoj karijeri, mislio sam da to nikada neću postići, veoma sam zadovoljan. Ovaj završetak na petom mestu još je bolji od onog na Hokenhajmu. U normalnoj trci sam uspeo da pobedim Gaslija i završim ispred Mercedesa,to vam daje baš dobar osećaj", rekao je Sajnc.
Gasli je bio uvek za petama Sajncu ali je Španac koristio svo svoje umeće i performanse bolida MCL34 kako bi zadržao poziciju.
"Gasli je bio blizu ali nikada nije imao pravu šansu", dodao je Sajnc.
"Razmišljao sam o njegovim napadima slično kao i o Rikardovim na Hokenhajmu, pokušavajući da postavim bolid na pravo mesto na stazi i naravno da ne pravim greške. Nismo mu dali šansu. Takođe, tempo koji smo imali ovde bio je od pomoći", dodao je Španac.
Timski kolega Lando Noris trebao je ostvariti sličan rezultat jer se nalazio iza Sajnca sve do prvog servisa, ali problemi u boksu pri šrafljenju točka degradirali su ga u krajnjem ishodu, pa je završio na poziciji 9.
"Start je bio prilično dobar, prošao sam ispred Red Bula, ali sam bio oprezan znajući da je Karlos u mojoj blizini, ne zato što je agresivan vozač već zato što je moj klupski kolega. Imali smo dobar tempo ali je problem na servisu odredio ishod. Karlos je odradio dobar posao danas i ja sam dodao dva boda, tako da je ovo bila dobra trka za nas", rekao je Noris.
Meklaren je četvrti u šampionatu sa 82 boda, ispred Toro Rosa koji ima 43.