Reno iz Mađarske odlazi bez bodova


autor: Milena Nikolić | datum objave: 04.08.2019.


Reno iz Mađarske odlazi bez bodova

©RenaultSportF1

Situacija u Renou se ne popravlja. Ne osvojivši bodove na VN Mađarske na letnju pauzu odlaze sa ukupno 39 poena držeći šesto mesto u šampionatu konstruktora, iza Toro Rosa koji ima 4 boda više.

Niko Hilkenberg je startovao sa jedanaeste pozicije a završio jedno mesto niže. U prvom delu trke se probio u prvih deset i uprkos problemu sa pogonskom jedinicom uspevao da drži konkurente iza sebe, međutim nakon pit stopa je pao na petnaesto mesto i nije mogao da napreduje dalje od jedanaestog.

„Bila je ovo teška trka za nas. Imali smo problema sa bolidom od početka trke, problem sa kontrolom motora, a to je značilo da sam konstantno gubio tri desetinke po krugu. To je situaciju činilo nezgodnom i prosto nismo imali tempo da završimo u bodovima. Pauza dolazi u pravo vreme. Pregrupisaćemo se kao tim i razmisliti o nekim stvarima jer moramo da se poboljšamo u drugom delu sezone.“, izjavio je Niko.

Danijel Rikardo je imao još gori vikend, na kvalifikacijama nije uspeo da prođe u Q2, a onda je trku startovao sa začelja grida.

„Znao sam da će biti teško jer sam startovao sa začelja, ali bilo je i pozitivnih momenata. Tvrde gume su dobro istrajavale a onda sam imao i dobar tempo na mekim gumama do kraja. Bilo je frustrirajuće to što nisam uspeo da obiđem Magnusena. Mislim da je menjao pravac na kočenju, ja nisam mogao ništa da uradim. Nisam zadovoljan zbog toga jer sam možda mogao još da napredujem. Letnja pauza nam je dobro došla. Odmorićemo se, iskoristiti slobodno vreme, znamo da smo zajedno u svemu ovome i cilj nam je bolja druga polovina sezone.“, izjavio je Rikardo.