Fetel na podijumu, Lekler četvrti


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.08.2019.


Fetel na podijumu, Lekler četvrti

©Ferrari F1

Jedanaesti podijum za Ferari ove godine, zahvaljujući trećeplasiranom Fetelu. Lekeler na drugačijoj strategiji kroz cilj prošao četvrti.

"Iz Mađarske odlazimo na nekoliko nedelja odmora kako bi se konsolidovali uz činjenicu da smo došli do podijuma u trci za koju smo znali da će biti teška za nas. Danas jednostavno nismo mogli da pariramo tempu rivala. Kada je taktia u pitanju ideja je bila da probamo sa nečim različitim i prođemo bolje od četvrtog mesta. Uspeo sam da u prvom stintu odvozim 39 krugova i to mi je dozvolilo da montiram meke gume i imam bolji tempo od Šarla u završnici."
"Sada moramo da napunimo baterije za borbe na Spa Frankošampu i Monci, na stazama za koje smatramo da smo dosta konkurentniji. Znamo da možemo da izvočemo još performansi iz SF90i radimo naporno na tome", rekao je Fetel.

"Dolaskom u Mađarsku znali smo da ćemo imati tešku trku, tako je i bilo. Početak trke nije bio loš, napredovao sam za poziciju, ali kako je trka odmicala mučio sam se sa zadnjim gumama i nisam mogao da pratim tempo rivala. Trenuto mi je cilj da razumemo ovaj problem i kako da unapredimo stanje, naročito u dužim stintovima na stazama gde je degradacija guma visoka. Već gledam ka nastavku sezone nakon letnje pauze kako bih nastavio na radu i unapređenju bolida koji će našim rivalima pružiti još veći izazov", rekao je Lekler.