Bod za Toro Roso na Hungaroringu


autor: Milena Nikolić | datum objave: 04.08.2019.


Bod za Toro Roso na Hungaroringu

©ToroRossoHonda

Toro Roso na letnju pauzu odlazi sa još jednim bodom više. Sada vaj tim ima ukupno 43 poena i drži peto mesto u šampionatu konstruktora, ispred Renoa koji ima 39 bodova.

Na VN Mađarske smo imali prilike da vidimo i interesantne duele između vozača Toro Rosa, a na kraju je poen osvojio Aleks Albon, dok je Kvjat zaostao zbog degradacije guma.

„Imao sam prilično dobru trku“, rekao je Albon. „Prvi stint je bio prosečan, nisam se osećao baš komforno na medijum gumama, imao sam osećaj da uopšte nema prianjanja, ali kada sam prešao na tvrde gume bolid je ponovo oživeo. Imao sam dva lepa duela sa Danijem, prvi je bio mnogo tešnji od drugog! Bilo je zabavno i imali smo fer trkanje. Mislim da je deseto mesto najbolje što smo mogli danas, tako da moramo da budemo zadovoljni. Sada imam vremena da se malo opustim, osvrnem se na dosadašnji tok sezone i vidim šta bih mogao da radim bolje kako bih se spremio za drugi deo.“

Danil Kvjat, koji je pre nedelju dana bio na podijumu, ovog puta nije mogao da završi trku među prvih deset. Taktika nije funkcionisala, ali je svojom vožnjom zadovoljan.

„Trka je bila interesantna i mislim da je ovo mogao biti dobar dan, ali nažalost, otišao sam u boks prerano i gume su mi bile na ivici nekih 15 krugova pre kraja. Jednom kada gume otkažu sve je gotovo, tako da strategija danas nije funkcionisala dobro. Duel sa Aleksom je bio interesantan kada smo obojica bili na istim gumama, uspeo sam da ga obiđem i bilo je zabavno, ali kada su mi gume skroz otišle nije više bilo zabavno. Ipak, zadovoljan sam svojom vožnjom, izvukao sam sve što sam mogao iz bolida. Šteta što nisam uspeo da osvojim bodove.“, rekao je Kvjat koji je trku završio na petnaestoj poziciji.