Hamilton se izvinio zbog sumnje u strategiju tima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.08.2019.


Hamilton se izvinio zbog sumnje u strategiju tima

©Mercedes AMG F1

Nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja da prestigne vodećeg Ferstapena, stratezi Mercedesa pozvali su Hamiltona na servis po srednje tvrde gume, koje su mu dale prednost u duelu za pobedu na kraju trke.

Strategija je bila odlična, Hamilton je uspeo da nadoknadi 20 sekundi i na četiri kruga do kraja pređe u vođstvo, osvojivši tako sedmu pobedu na Hungaroringu. 

Tokom trke Hamilton je bio prilično bučan u vezi odluke ali nakon prelaska starno ciljne linije izvinio se timu.

"Izvinite što sam sumnjao u vašu strategiju. Definitivno, bio je to veliki ulog ali zahvalan sam jer smo uspeli. Momci osećaj je tako dobar", rekao je Hamilton radio vezom po samom završetku trke.
Petostruki tsvetski šampion je u intervjuu nakon trke priznao da je prillično umoran.
"Osećam se umorno, tako i treba da bude. Osećam se zahvalno zbog ovog dana, timu koji me gura do limita i pruža mi šanse kao što je ova. Zajedno smo sedam godina ali svaka pobeda je potpuno nova."
"Imali smo probleme sa kočnicama tokom vikenda, bio sam zabrinut. Napravili smo neke promene i po pola kruga sam pokušavao da rashladim kočnice i sačuvam ih koliko god mogu. Bilo je teško prestići Ferstapena, dobro se branio, a potom nisam bio siguran da li ću moći da nadoknadim 20 sekundi. Fokusirao sam se i pokušao da svaki krug vozim kao kvalifikacioni."
"Da je Niki (Lauda) ovde danas, skinuo bi kačket", rekao je Hamilton.
Botas nije imao toliko uspeha na Hungaroringu. Nakon kontakta sa Hamiltonom, a potom i sa Leklerom, pao je sa druge na poziciju 6, a zbog oštećenog prednjeg krila morao je na servis, što je značilo i pad na začelje. Odlazak u boks u ranoj fazi trke i to neplanirano upropastilo je Botasove šanse za visok plasman. Ipak, Finac je završio među osvajačima bodova na poziciji 8.