Hamilton pobednik Velike nagrade Mađarske


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.08.2019.


Hamilton pobednik Velike nagrade Mađarske

©Mercedes AMG F1

Bolja taktika odlučila je pobednika na Hungaroringu. Hamilton je poslednjih 20 krugova trke imao srednje tvrde gume, jurio je za Ferstapenom ali mu je za prelazak u vođstvo trebalo i manje jer je 5 krugova do kraja preuzeo vođstvo i pobedu od vozača Red Bula.

Nakon haosa u Nemačkoj, Velika nagrada Mađarske donela je malo manje uzbuđenja ali se može reći da je bila prilično zanimljiva. 

Ferstapen je iskoristio svoju prvu pol poziciji i poveo trku ispred Botasa koga je napadao Hamilton. Nakon nekoliko krivina Hamitlon je preuzeo vođstvo uz kontakt sa klupskim kolegom koji je potom u borbi za poziciju imao kontakt i sa Leklerom, a posledica svega je oštećeno prednje krilo i pad u plasmanu na poziciju 6, a potom i na začlje jer ga je tim pozvao na servis zbog bezbednosti.
Ferstapen je vodio trku ali do vremena za servis Hamilton ga je sustigao i zapretio pokušajima preticanja. Ipak, nakon odrađenih servisa poredak prve dvojice ostao je nepromenjen, a jedan od gubitnikna na servisu bio je Lando Noris koji je zbog dužeg zaustravljanja uz probleme sa montažom točka izgubio poziciju 6, odnosno pao je van zone bodova u jednom trenutku.
Hamilton je na svežim gumama pokušao napad na Ferstapena li nije uspevao da ga obiđe. U jednom pokušaju preticanja otišao je i van staze da bi potom popustio pritisak na vodećeg usled pregravanja kočnica i ostalih delova bolida. 
Tim Mercedes potom se odlučio na radikalnu strategiju. Na nekih dvadesetak krugova do kraja pozvali su Hamiltona na novi servis montiravši mu srednje tvrde gume. Hamilton je skidao oko sekundu po krugu nadoknadivši zaostatak od 20 sekudi do kraja trke, pa je Britanac ne 5 krugova do kraja sa bržim i svežijim gumama uspeo da obiđe Ferstapena koji je imao istriošene pneumatike sa najtvrđom komponentom. Vozač Red Bula potom je pozvan u boks na "besplatan" servis jer je imao minut prednosti nad vozačima Ferarija, po najmekše gume kakao bi obezbedio bod za najbrži krug kad je već pobeda "izmakla". U tome je i uspeo, uzeo je dodatni bod postavivši novi rekord staze.
U završnici i vozači Ferarija imali su međusobni duel iz koga je Fetel izašao kao pobednik i on se takođe popeo na podijum.
Peto mesto zauzeo je Karlos Sajnc, prećen Gaslijem i Raikonenom.
Valteri Botas se sa začelja probio do pozicije 8, Noris u drugom Meklarenu je deveti, a poslednji raspoloživi bod pripao je Albonu iz Toro Rosa.
Perez je zauzeo poziciju 11, Hilenberg je dvanaesti, praćen Magnusenom iz Hasa i klupskim kolegom Rikardom. Reno je tako i u Mađarskoj ostao bez bodova.
Trećeplasirani iz Nemačke, Danil Kvajt, ovoga puta našao se na poziciji 15, praćen Raselom u Vilijamsu koji je uspeo da iza sebe ostavi Strola iz Rejsing Pointa i Đovinacija iz Alfa Romea u bolidima koji su znatno konkurentniji od Vilijamsa.
Poslednji koji je završio trku na poziciji 19 je Robert Kubica u drugom bolidu ekipe iz Grouva.


Rezultati trke za Veliku nagradu Mađarske:

1 Luis Hamilton Mercedes
2 Maks Ferstapen Red Bul 17.796s
3 Sebastijan Fetel Ferari 61.433s
4 Šarl Lekler Ferari 65.250s
5 Karlos Sajnc Meklaren 1 krug
6 Pjer Gasli Red Bul 1 krug
7 Kimi Raikonen Alfa Romeo 1 krug
8 Valteri Botas Mercedes 1 krug
9 Lando Noris Meklaren 1 krug
10 Aleks Albon Toro Roso 1 krug
11 Serhio Perez Rejsing Point 1 krug
12 Niko Hilkenberg Reno 1 krug
13 Kevin Magnusen Has 1 krug
14 Danijel Rikardo Reno 1 krug
15 Danil Kvjat Toro Roso 2 kruga
16 Džordž Rasel Vilijams 2 kruga
17 Lens Strol Rejsing Point 2 kruga
18 Antonio Đovinaci Alfa Romeo 2 kruga
19 Robert Kubica Vilijams 3 kruga

Trku nisu završili:
Roman Grožan Has krug 52