Dvostruki bodovi za Reno


autor: Ivana | datum objave: 15.07.2019.


Dvostruki bodovi za Reno

©Renault F1

Renoovi vozači su, nakon uzbudljiva 52 kruga na Silverstonu, završili trku na pozicijama sa kojih su i startovali: Rikardo na 7. a Hilkenberg na 10. poziciji.

Rikardo je u prvom krugu izgubio jednu poziciju od strane Norisa. Imao je strategiju sa dva stajanja, najpre u 12. krugu prelazi sa mekih na srednje tvrde gume, a zatim u 20 krugu, nakon što je i bezbednosno vozilo izašlo na stazu, odlazi na drugo stajanje i prelazi na tvrde gume. Nakon borbe sa Sajncom za 6.poziciju, trku ipak završava na poziciji 7.

„Sve u svemu, mislim da sam imao dobru trku. Nisam imao loš start, iako me je Lando prestigao, kasnije sam povratio poziciju. Onda je Karlos dobio priliku da ode na zamenu guma za vreme bezbednosnog vozila, i to je bilo pomalo frustrirajuće. Nismo imali sreće, do kraja trke sam pokušavao da ga zaobiđem, ali nisam uspeo u tome. Pozitivno je to što smo se vratili u prvih 10 i što smo imali bolji tempo,“ izjavio je Rikardo.

Hilkenberg je startovao sa 10. pozicije, i imao strategiju sa jednim stajanjem. U 13. krugu prelazi sa mekih na tvrde gume. Na restartu trke nakon bezbednosnog vozila, Niko gubi jednu poziciju zbog kontakta sa Perezom. U poslednjem krugu uspeva da povrati poziciju i završava trku u poenima.

„Imao sam tešku trku, i razočaravajuće je što nisam uspeo da završim na višoj pozciji od 10. Kao da se trka odvijala mimo nas, a i strategija nam je mogla biti bolja. Nakon lošeg izbora strategije, udarca na restartu trke od strane Pereza, a onda i problema sa motorom, mogu reći da je ovo bila jedna od težih trka, ali zadovoljan sam što smo opet u bodovima“, izjavio je Hilkenberg.