Marija de Vilota test vozač Marusije


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.03.2012.


Marija de Vilota test vozač Marusije

©

Ćerka bivšeg F1 vozača Emilija de Vilote ide stopama oca i dostigla je do najviših stepenika auto sporta. Ove sezone naći će se u kokpitu MR01. De Vilota se oprobala u F3 Španije, 24h Dejtone, Formuli 3000 Euro Seriji i mnogim drugim kategorijama.

"Imamo zadovoljstvo da poželimo Mariji dobrodošlicu u naš program test vozača koji će joj omogućiti da se integriše u Formula 1 okruženje i dobije novo iskustvo koje će joj koristiti u nastavku karijere. Takođe, pružićemo Mariji priliku da isproba F1 bolid što će još više doprineti njenom trkačkom iskustvu", rekao je Džon But, šef tima.

"Srećna sam što sam se pridružila Marusiji F1 i programu test vozača. Ovo je fantastična prilika da radim sa Formula 1 timom i steknem potrebno iskustvo koje će mi pomoći u nastavku karijere, uključujući i šansu da vozim novi bolid kasnije ove godine na testu u Abu Dabiju. Pridružići se timu na stazi sledećeg vikenda i to samo može pripomoći mojim ambicijma da u budućnosti učestvujem u trkama Formule 1", rekla je Maria de Vilota.