Lekler na podijumu Fetel na začelju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 15.07.2019.


Lekler na podijumu Fetel na začelju

©Ferrari F1

Fetel je nakon trke priznao da je incident sa Ferstapenom najvećim delom njegova greška. Trku je završio na poziciji 15, jer je morao da ode na dodatni servis kako bi zamenio gume i nos SF90.

"Što se tiče incidenta sa Maksom, to je moja greška, pričao sam sa njim nakon trke i izvinio se. Mislio sam da će se otvoriti prostor na unutrašnjoj strani ali to se nije dgodilo. U trenutku sam pomislio da će krenuti više ka sredini ali je ostao levo i tada je bilo već kasno, bio sam previše blizu i nisam mogao da izbegnem incident. Ferari i Red Bul bili su ravnopravni u nekoliko poslednjih trka i mislim da bi u svakom slučaju borba sa Maksom bila prilično teška. Pored toga naš tempo bio je prilično dobar, uvodni krugovi prošli su veoma dobro, a nakon izlaska vozila sigurnosti sam dosta profitirao i prošao ispred trojice rivala. Milsim da nismo mogli pobediti ali sam generalno zadovoljan tempom iako nisam zabeležio bodove", rekao je Fetel.

Šarl lekler imao je dosta više uspeha. Završio je na podijumu uz dosta borbi sa Ferstapenom i Gaslijem. Proglošen je i vozačem trke.
"Dobra trka za mene. Ovo je bila najzabavnija trka u mojoj dosadašnjoj Formula 1 karijeri. Uživao sam u borbi sa  Ferstapenom, a nadam se da su uživali i fanovi. Nakon trke u Austriji spoznao sam koliko agresivan mogu da budem u trci, nisam ustuknuo. Imao sam i sa Gaslijem dobru borbu. Morao sam da skupim hrabrosti kako bi ga obišao jer je bio neverovatno brz na pravcima. Sa tehničke strane mislim da trebamo da popravimo tempo i kontrolu trošenja guma jer smo se na Silverstonu mučili", rekao je Lekler.