Sajnc uzeo bodove za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 15.07.2019.


Sajnc uzeo bodove za Meklaren

©McLaren F1

Đovinacijevo izletanje u 20 krugu koje je prouzrokovalo izlazak vozila sigurnosti, mnogima je zakomplikovalo trku. Među njima bio i Lando Noris koji je odradio servis, pa je nakon restarta morao da odradi još jedan, što je prouzrokovalo dalji pad u plasmanu van zone bodova. Trku je završio na poziciji 11.

"Imao sam dobar start. Kontakt u krivini tri izazvao je malo oštećenje ali nije bilo većih posledica. Odradio sam prvi servis, rikardo me je u toj fazi prestigao, što je bilo frustrirajuće, a onda je izašalo auto sigurnosti. Kada sve sagledamo, možda nismo odabraloi najbolje vreme za srevis ali pored toga nisma mogao ništa drugo da uradim i mislim da sam odradio maksimalno moguće. Ovo nije način na koji sam želeo da se završi za mene domaća trka ali sam uživao ovog vikenda i već se radujem dolasku sledeće godine", rekao je Noris.

Sajnc je imao više sreće jer je svoj servis odradio u krugovima kada je trka bila usporena, pa se probio na poziciju 7. Nakon incidenta Ferstapena i Fetela napredovao je na poziciju 6 koju je zadržao do kraja trke uz uspešnu odbranu od Rikarda koji mu je bio za na menjaču u poslednjoj fazi trke na Silverstonu.

"Nakon teških kvalifikacija juče odlična trka danas. Plan je bio proboj napred uz solidan start i dobru strategiju. Sve je odrađeno perfektno. Prestigao sam oba Alfa Romea i tako bio vodeći na srednje tvrdim gumama među rivalima sa sredine grida. Tempo je bio dobar, iskoristili smo izlazak vozila sigurnosti da odradimo jedini planirani servis. Nakon toga mogao sam da vozim dobrim tempom kada je trebalo u borbi sa Rikardom čuvajući tako poziciju 6. Analiziraćemo sve i početi da razmišljamo o Nemačkoj. Gurmo dalje!", rekao je Sajnc.