Kvjat osvojio dva boda za Toro Roso na Silverstonu


autor: Milena Nikolić | datum objave: 14.07.2019.


Kvjat osvojio dva boda za Toro Roso na Silverstonu

©ToroRossoHonda

Ovog vikenda u Velikoj Britaniji je Toro Roso uspeo da dođe do dva boda koja im je doneo Danil Kvjat. On se držao podalje od incidenata, otišao u boks dok je bezbednosni auto bio na stazi i stekao lepu prednost. Startovao je sa sedamnaeste pozicije a završio na devetoj.

„Jako sam zadovoljan današnjom trkom. Da budem iskren, nisam mnogo očekivao od nje jer sam startovao sa začelja grida. Čitavog vikenda nisam uspevao da pronađem pravi ritam i imao sam problema sa balansom, ali uspeo sam da izvučem maksimum danas kada je bilo najvažnije. Juče smo napravili par poboljšanja u podešavanjima. Imao sam dobru borbu sa Kimijem za osmo mesto na kraju, što je bilo zabavno, ali nije bilo dovoljno vremena da pokušam da ga prestignem. Dobro je što smo osvojili još dva boda, bilo je jako važno da se vratimo u igru nakon par loših trka.“, izjavio je Kvjat.

Aleks Albon je veći deo trke bio u bodovima, ali pred kraj je došlo do problema sa pogonskom jedinicom, nije mogao u boks i poslednjih nekoliko krugova je vozio na sasvim istrošenim gumama. Završio je trku na dvanaestom mestu.

„Za mene ovo nije bila laka trka. Neki su imali sreće sa bezbednosnim autom, neki nisu. Imali smo problem sa bolidom zbog koga nismo mogli da uradimo pit stop niti da bilo šta popravimo, pa sam morao da ostanem na stazi dok su ostali odlazili u boks. Bila je ovo frustrirajuća trka, ali prsto to tako ide ponekad.“, rekao je Albon.