Noris i Sajnc potvrđeni za sezonu 2020


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.07.2019.


Noris i Sajnc potvrđeni za sezonu 2020

©McLaren F1

Meklaren potvrdio aktuelnu vozačku postavu za sledeću sezonu i tako eliminisao sve spekulacije vezane za sastav tima. Noris se priključio timu u ulozi razvojnog vozača 2017. godine. U ulogu F1 Gran pri vozača promovisan je ove pred početak aktuelne sezone uz Sajnca koji je potpisao višegodišnji ugovor nakon odlaska iz Renoa.

Nakon nekoliko godina tim pokazuje znake oporavka i trenutno zauzima poziciju 4 u šampionatu.

"Oduševljen sam jer smo uspeli da objavimo vozačku postavu za sledećui sezonu pred domaći Gran pri. Obojica su se dokazali kao trkači i integralni su deo našeg puta ka oporavku. Napravili su veliki doprinos pozitivnom zamahu i moralu tima, kako na stazi tako i u fabrici", rekao je, direktor tima, Zek Braun.
"Objava doprinosi kontinuitetu tima koji trenutno ide dobro napred. Performanse Landa i Karlosa ključni su deo napretka tima. Njihove informacije i podrška dozvolili su našim inženjerima da razviju MCL34 i okrenu se ka razvoju MCL35. Karlos je igrao ključnu ulogu u razvoju koristeći se svojim iskustvom, dok je Lando uspeo da se adaptira na zahteve Formule 1 neverovatno brzo i njegovo samopouzdanje raste iz dana u dan. Ovo je odlična vest za ceo tim i unapred se radujemo nastavku saradnje", rekao je Andreas Zajdl, šef Meklarena.