Zajdl: Novi vazdušni tunel prioritet Meklarena


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.07.2019.


Zajdl: Novi vazdušni tunel prioritet Meklarena

©McLaren F1

Manje od dva meseca nakon priključenja timu Andreas Zajdl je već objavio svoj plan za koji je potreban vremenski okvir od dve godine kako bi se sproveo.

Meklaren trenutno koristi Tojotin vazdušni tunel u Kelnu, kao i nekolicina F1 timova ali je plan da se u Vokingu napravi novi savremen vazdušni tunel. Zajdl je kao jednu od slabih tačaka tima upravo naveo zastareli vazdušni tunel, kao i potrebu za uslugama Tojotinog postrojenja, pa će u naredne dve godine gradnja novog objekta biti jedan od njegovih prioriteta.

"Zadatak koji sam dobio od Zeka Brauna i vlasnika tima su da ispitam glavne nedostatke. Jedna od osnovnih tema na kojima sam insistirao je moderan vazdušni tunel. To je jedan od osnova ako želite da budete na vrhu", rekao je Zajdl.

Meklaren je napravio veliki iskorak napred u sezoni 2019, nakon problematične sezone 2018 kada su problemi sa korelacijom podataka sa staze i tunela zadavali mnogo glavobolja timu. Različiti podaci davali su pogrešnu sliku i predstavu timu o onome što rade. Upravo iz ovih razloga novi vazdušni tunel je prioritet tima od prvog dana njegovog rada u Meklarenu.

"To je posao sa kojim sam se bavio od prvog dana u Meklarenu", potvrdio je Zajdl.

"Naravno, veoma sam srećan jer su vlasnici odobrili rad i takođe prepoznali potrebu. To je generalno dobar znak za tim. Takođe, to je ozbiljna potreba, odluka vlasnika koji žele tim ponovo u vrhu sporta i generalna poruka za sve. To je veoma bitno, naročito kada dođe do potrebe za novim kadrovima. Krajnja destinacija mora da bude jasna za sve", dodao je on.