Sledeći korak Honde - brži kvalifikacioni režim


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.07.2019.


Sledeći korak Honde - brži kvalifikacioni režim

©Red Bull F1

Honda je u Austriji ostvarila svoju prvu pobedu u hibridnoj eri. Ovogodišnje partnerstvo započeto sa Red Bulom dobro je krenulo. Verstapen je u Australiji završio na trećem mestu, što je bio prvi podijum, a sada je zabeležena i prva pobeda.

Direktor Honde Tojoharu Tanabe najavljuje bolji kvalifikacioni mod kao nastavak napretka agregata, ali je svestan da i u trkačkom modu ima prostora za unapređenja.
"Koristimo motor na njegovim limitima. Nije jednostavno napraviti sledeći korak u kratkom periodu. Nastavljamo razvoj tako da u sledećoj specifikaciji očekujemo nova poboljšanja. Ali to se neće dogoditi u sledećoj trci", rekao je on.
Honda je predstavila poboljšani agregat u Francuskoj na kome je odrađena revizija motora sa unutrašnjim sagorevanjem i turbo punjača što je dovelo do pomaka po pitanju snage i pouzdanosti. Međutim, kvalifikacioni režim je ono u čemu se vidi najveća razlikau odnosu na Mercedes i Ferari.
"Vidimo veću razliku u kvalifikacijama u odnosu na rivale. U trci takođe imamo zaostatak ali ne onakav kao u kvalifikacijama, tako da je sledeći korak kvalifikacioni mod ali neće biti lako."
Honda je planirala minimum četiri jedinice u sezoni umesto tri dozvoljene bez kazni. Specifikacija 3 otvorila je vrata za još jedno poboljšanje ove sezone što je bonus u poređenju sa rivalima iz Ferarija i Mercedesa koji će da pokušaju da se drže konvencionalnog plana od tri agregata za sezonu.
"Nastavićemo razvoj balansirajući između performansi i pouzdanosti. Želimo još poboljšanja sa kojima ćemo pomoći Red Bulu. Naravno gledamo i ka sledećoj sezoni, ali kada specifikacija bude spremna i budemo ubeđeni da ima dovoljno pouzdanosti i performansi želimo da ga koristimo", rekao je Tanabe.