Rejsing Point bez bodova u Austriji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.07.2019.


Rejsing Point bez bodova u Austriji

©Racing Point F1

Vozači Rejsing Pointa vodili su veliku borbu sa rivalima. Međutim, u trci bez incidenata i odustajanja nisu imali tempo dovoljan za osvajanje bodova. Ipak, ohrabreni su prilikom za nadmetanje sa rivalima.

"Dali smo sve od sebe ali su bodovi bili van domašaja. Imao sam dobar start ali sam blokirao kočnice u krivini 3, pri pokušaju proboja ispred Đovinacija. To je otprilike sve što sam mogao u trci ali sam nastojao da ga pritiskam sve do samog kraja. Nije bilo veće razlike izmeđiu mekih i srednje tvrdih guma u prvom delu trke pa su rivali ispred nas mogli da budu na veoma sličnoj strategiji. Nije bilo pravih šansi da se uradi ništa drugačije. Uvek je frustrirajuće završiti na poziciji 11 ali to je realnost naše trenutne brzine", rekao je Perez.

Strol je takođe završio trku ali na poziciji 14.

"Nije bio naš dan. Prvi stint je delovao obećavajuće, bio sam u poteri iza Hlkenberga i Pereza ali sam potom imao probleme sa motorom sa kojim sam se bavio desetak krugova tako da sam tu izgubio 5-6 sekundi. Ne znam konkretno šta se dogodilo ali sam imao problema sa protokom goriva, tako da smo morali da promenimo režim rada, što nas je koštalo mesta i pad iza Rikarda. Generalno teško popodne, ali naš pogled je sada usmeren ka Silverstonu, domaćoj trci za ekipu", rekao je Strol.