Obe Alfe u bodovima !


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 01.07.2019.


Obe Alfe u bodovima !

©Alfa Romeo Racing

Samim tim, Đovinaci je svakako heroj dana za Alfiste, jer je osvojio svoje prve bodove za tim iz Milana, trku je završio na desetom mestu, dok je Kimi jednu poziciju ispred. Pored toga, morao je da ispuni svoje obećanje, a to je šišanje... Ni manje ni više, da obećanje bude ispunjeno, pobrinuo se direktor tima Alfa Romeo i predsednik Zauber grupe, Frederik Vaseur.

Svakako, oba vozača zaslužuju pohvale za svoju borbu na sredini karavana. Trku su odvozili inteligentno, znali su koje situacije da koriste za napad, a kada da štede pneumatike. Možda je krajem trke moglo malo bolje, Sainc je bio na vidiku obojici vozača, ali svakako dobar rezultat.

Finac je imao odličan start, već na pravcu je pretekao Norisa i nastavlja istim tempom, i nakon Ferstapena, do 4 kruga već je stigao do četvrte pozicije. Krug kasnije je izgubio mesto od Fetela, ali je nastavio sa solidnom vožnjom.

Čuvanje guma je takođe bilo na visokom nivou kod Finca, pošto je sa dobrim tempom vozio na tvrdoj komponenti sve od servisa u 23 krugu. Nakon boksa, pao je na poziciju 15, ali je ipak završio u bodovima. Da je bilo više krugova, sigurno bismo gledali borbu sa Saincom za poziciju 8.

„Postigli smo dobar rezultat za tim, vrlo smo srećni sa oba automobila u bodovima. Startovao sam dobro i prvih nekoliko krugova bilo je ok, ali je tada postalo teže. Nedostajalo mi je brzine da izazovem vozače ispred mene, a kada sam pokušavao, moram sam da brinem o gumama.“

„To je bio jedan čin balansiranja, pokušati sačuvati gume što je moguće duže a pritom ne gubiti na brzini. Šteta je jer smo mogli da postignemo bolji rezultat, ali šta je tu je. Postoji margina za napredak, performanse nam svakako rastu“, izjavio je Kimi.

Italijanski vozač u italijanskom timu, sa debitantskim bodovima, svakako heroj dana za momke iz italijanske ekipe. Slično timskom kolegi, Đovinaci nam je demonstrirao odličan start i nakon nekoliko krugova stigao je do pozicije 9. Održavao je solidan tempo, i uz pomoć slične strategije, boks u krugu 24, stigao je do svojih prvih bodova ove sezone.

„Vrlo sam srećan zbog prvih bodova. Osećaj je sjajan i kao da mi je pao veliki teret sa ramena. Mislim da je ovo maksimum koji smo mogli da postignemo i veliko mi je zadovoljstvo što su oba vozila u top 10. Utisci nakon kvalifikacija su nam bili pozitivno, ali je trka bila za nijansu teža.“

„Perez je veći deo trke bio iza mene i stvarao mi strašan pritisak, ali sam mnogo hteo ove poene. Osećam da je naš naporan rad konačno nagrađen, ali i dalje treba da napredujemo. To smo započeli u Francuskoj i nadam se da ćemo nastaviti tim putem“, izjavio je Italijan.

Kimi je u poretku vozača pao na poziciju 9 sa 21 bodom, jednim manje od Norisa, dok je Đovinaci 18. sa prvim bodom ove sezone. Alfa je u poretku konstruktora na poziciji 6, sa 10 bodova manje od Renoa.