Još jedna teška trka za Has


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.07.2019.


Još jedna teška trka za Has

©Haas F1

U poslednje vreme Has osvojeno na kvalifikacijama obično izgubi u trci. Prijanjanje bolida na gumama bilo koje tvrdoće popušta, a tempo draastično opada, pa vozači američkog tima obično "potonu" u plasmanu . Tako je bilo i Austriji. Nakon starta sa pozicija 10 i 11, trku su završili na pozicijama 16 (Grožan) i 19 (Magnusen). Bila je ovo treća trka bez bodova za Has.

Grožan je nakon trke da je očigledno da nešto nije kako treba.

"Teška trka, teško je razumeti šta se dešava sa prijanjanjem i kako da bolid učinimo bržim. Nisam imao prijanjanje čak ni u prvim krugovima, a potom nisam imao brzinu u trci. Nisam imao balans, borio sam se sa bolidom koliko sam mogao. U veoma smo teškoj situaciji. Radićemo na rešavanju problema, otkrićemo ih i rešiti ali može da potraje. Siguran sam da momci u timu imaju resurse da pronađu rešenje.  Očigledno je da nešto ne radimo dobro", rekao je Grožan.

Magnusen je završio još niže u plasmanu, pozicij 19.

"Nismo imali tempo nakon izvanrednih kvalifikacija. Razočaravajući rezultata nakon dobrog rezultata u subotu. Čudno i veoma frustrirajuće. Ništa nije funkcionisalo, osećao sam se bespomoćno. Veoma zbunjujuća situacija", rekao je Magnusen.