Loš tempo Renoa u Austriji


autor: Milena Nikolić | datum objave: 30.06.2019.


Loš tempo Renoa u Austriji

©RenaultSportF1

Reno je na VN Austrije nije imao tempo koji bi ih doveo do bodova. Pokušali su da taktikom dođu do što boljih pozicija pa je tako Danijel Rikardo jako dugo ostao na stazi sa idejom da na mekim gumama pokuša da osvoji neke pozicije u završnoj fazi trke, međutim umesto toga je previše vremena i pozicija izgubljeno. Završio je trku na dvanaestoj poziciji, jedno mesto ispred timskog kolege Nika Hilkenberga.

„Bio je ovo težak vikend svakako. Danas je već od prvog kruga bilo nezgodno, imao sam problem sa prianjanjem. Popravili smo se tkom trke, odvozio sam solidan stint na mekim gumama na kraju, ali verovatno je bilo prekasno. Moramo da vidimo zašto je ovaj vikend bio tako težak. Ima stvari koje možemo da popravimo, ali neću sve svaljivati na bolid nego ću razmisliti i šta bih ja sam mogao da uradim bolje. Nešto nije bilo kako treba ovog vikenda, i Niko ima isti osećaj. Daćemo sve od sebe da vidimo šta je to bilo i da prevaziđemo problem.“, izjavio je Rikardo.

Kao što je Rikardo rekao, njegov timski kolega ima iste utiske.

„Ne možemo da budemo zadovoljni ovim vikendom. Danas smo imali višestruke probleme na bolidu i to je trku učinilo napornom. Nismo imali bolid koji može do bodova i nismo imali tempo da se bilo kome približimo. Ova staza se tokom godina pokazala kao veoma specifična i jedna od onih na kojima ne prolazimo tako dobro. Iskoristićemo slobodnu nedelju da pogledamo podatke i vidimo šta se dešava kako bismo napravili neka poboljšanja pred Silverston.“, rekao je Hilkenberg.