Druga trka za redom bez bodova za Toro Roso


autor: Milena Nikolić | datum objave: 30.06.2019.


Druga trka za redom bez bodova za Toro Roso

©ToroRossoHonda

Oba vozača Toro Rosa su startovala sa začelja grida i bez tempa da se u trci bez bezbednosnog auta i odustajanja probiju do neke od prvih deset pozicija. Iz Austrije odlaze praznih ruku ali su barem doprineli zanimljivosti trke boreći se sa vozačima Hasa.

Aleks Albon je uspeo da dođe do petnaeste pozicije.

„Nažalost, nismo danas imali tempo, naročito je prvi stint bio težak, nismo bili dovolno brzi. Drugi deo trke nije bio tako loš, ali previše smo vremena izgubili pre toga. Teško je pomiriti se s tim jer je u petak sve delovalo dobro pri dužim kilometražama. Ovo je druga trka za redom na kojoj se mučimo sa balansom tako da moramo da shvatimo gde bismo mogli da se popravimo.“,izjavio je Albon.

Danil Kvjat je trku završio dva mesta iza timskog kolege, na sedamnaestoj poziciji.

„Nije baš bila trka u kojoj sam uživao, mada smo mogli ovo da očekujemo nakon jučerašnjih kvalifikacija. Danas jednostavno nije bio naš dan, bio je ovo jedan od onih vikenda kada smo daleko od svih. Znamo da možemo bolje od ovoga tako da moramo napred. Ostavićemo ove dve trke iza sebe i pokušati da izvučemo maksimum iz bolida u sledećih nekoliko trka.“, rekao je Kvjat.