Botas na podijumu u Austriji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 30.06.2019.


Botas na podijumu u Austriji

©Mercedes AMG F1

Bledo izdanje Mercedesa u Austriji obzirom da smo navikli da zauzimaju prva dva mesta i odnose dvostruke pobede ove sezone. Austrija je donela više uzbuđenja i skidanje Mercedesa sa vodećih pozicija. Da je trka potrajala još nekui krug, Fetel koji je bio u naletu najverovatnije bi prestigao Botasa, kao što je Hamiltona desetak krugova pre kraja. Ipak, Finac je zabeležio završetak na podijumu, dok se Hamilton morao zadovoljiti petim mestom.

"Mislim da smo izvukli maksimum danas. Očekivali smo neugodnu trku ali se na kraju ispostavilo da je teža nego što smo očekivali. Morali smo da odradimo dosta podešavanja kako bi sačuvali motor od pregrevanja, tako da zapravo nismo mogli da se trkamo. Morao sam voditi računa o temperaturama tokom većeg dela trke. Situcija je otežala i napad i odbranu pozicije. Ako pogledamo sa svetlije strane, osvojio sam dosta bodova, podijum i mislim da nije bila velika razlika po pitanju tempa u trci. Nije sve tako loše. Analiziraćemo trku i nadam se vartiti se jači na Silverstonu", rekao je Botas.
Hamilton se ovog puta morao zadovoljiti pozicijom 5. 

"Dan nije bio jedan od lakših za nas. Još pre trke znali smo da ćemo biti u problemima. Pregrevanje je bio preveliki problem za nas. Mislim da smo imali dobar tempo, bolid je dobro funkcionisao ali nismo mogli da se trkamo zbog pregrevanja. To je bio naš ograničavajući faktor ovog vikenda dok rivali nisu imali takve probleme, tako da moramo analizirati situaciju i probati naći rešenje. Biće još trka u kojima može doći do pregrevanja, a jedna od njih je Mađarska, tako da moramo pronaći rešenje jer će u suprotnom trke biti teške za nas. Takođe, oštetio sam prednje krilo na ivičnjak pa smo morali da ga promenimo i to me je koštalo vremena. Bio je ovo jedan od lošijih dana na poslu ali sam bar osvojio prilično dosta bodova petim mestom", rekao je Hamilton.