Lekler (za sada) bez pobede, Fetel zamalo do podijuma


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 30.06.2019.


Lekler (za sada) bez pobede, Fetel zamalo do podijuma

©F1.com

Leklerova dominacija bila je očigledna. Od petka i drugog slobodnog treninga, majstorski je vozio i držao najbrža vremena. Start trke nije bio različit, Lekler je pobegao pratiocima i razlika između njega i prvog sledećeg samo se povećavala, na kraju prvog kruga ona je bila čak 2 sekunde.

Strategija je takođe bila na nivou, u krugu 23 stavio je tvrdu komponentu, vratio se na poziciju 3, ali je ubrzo vratio vođstvo nakon što su ostali vozači obavili svoje servise. Krajem trke, degradacija se uzela maha, a tempo je vidljivo opao u odnosu na letećeg Ferstapena, koji je bio na 10 krugova svežijim gumama.

Kako se trka približavala kraju, duel dvojice najmlađih bio je neminovan, i to se desilo od kruga 67. Zbog vozača koji su zaostajali za krug i napravili gužvu, razlika između Leklera i Maksa pala je na ispod sekund, Holanđanin je imao pomoć DRS-a i Lekler je morao da pruži sve što ima u rukavu.

To mu je uspevalo u krugu 68 u nekoliko navrata, Lekler je pred svaku krivinu defanzivnim potezima odlično pozicionisao svoj bolid i uspeo je da se uspešno brani. Međutim, to se promenilo u krugu 69. Na ulasku u krivinu 3, Maks je kasnije kočio i zauzeo unutrašnju liniju, dok je Lekler išao spolja, uz samu ivicu.

Vozači su nekoliko desetina metara vozili točak uz točak, dok Ferstapen nije hteo da preuzme Leklerovu putanju i neminovno je došlo do kontakta, Maks je udario u Leklera koji je izleteo sa staze i bez većih posledica se vratio i trku završio na, za sada, drugom mestu.

„Ljut sam pomalo, očigledno. Njemu je sigurno sve izgledalo regularno, ali iz mog ugla, stvari su malo drugačije, iz auta mi je bilo sve jasno. Prepustiću sudijama odluku o ovome, jer ne znam kako je delovalo sa strane.“

Na pitanje da li je fer potez, Lekler je odgovorio: „Bio sam na spoljašnjoj putanji, kao krug ranije, tada je sve bilo čisto jer mi je ostavio dovoljno mesta za izlazak iz krivine. Međutim, u drugom navratu na istom mestu, nije mi ostavio dovoljno prostora, imali smo kontakt i izleteo sam preširoko. Tada više nisam imao šanse da povratim poziciju i žao mi je zbog toga.“

U senci nemilog događaja delom je ostala superiorna vožnja Sebastiana Fetela. Nakon katastrofalnih kvalifikacija, kada u rundi tri zbog kvara na hidraulici nije mogao da postavi vreme i starta sa devete pozicije, stigao je do četvrtog mesta.

Jedan od najboljih startova na gridu nije ni ovde izostao, Fetel je na startu obišao Đovinacija i Gaslija, a sa spoljašnje strane krivine 1 i Ferstapena. Borba se nastavila i u krivini 3 četvrtog kruga pretiče Norisa za poziciju 5, a krug kasnije i Kimija za poziciju 4.

Od tada, Fetel kreće u poteru za vodećom trojkom, iz kruga u krug pojačava tempo i smanjuje razliku za Hamiltonom, koja u kruigu 16 iznosi oko 3 sekunde, a u tom periodu ređa i najbrže krugove.

Međutim, tim se još jednom pobrinuo da Fetel ne dobije šansu za bolji rezultat. Baksuz se desio u krugu 22, kada je Fetel otišao po set tvrde komponente. Mehaničari za servis nisu bili spremni i Fetel je parkiran čekao da stignu pneumatici, što ga je koštalo 6 sekundi zaostatka za Botasom nakon izlaska iz boksa i gužva na stazi. Peh je, kako se kasnije ispostavilo, bio rezultat kvara na radio vezi.

Nova borba je krenula za Fetela, pošto je izašao na poziciji 8 upavši u gužvu na sredini karavana. Borba sa sporijima je uzela danak i na gume, jer je u krugu 50 maks bez problema obišao Fetela na 11 krugova svežijim pneumaticima.

Nemac je zbog gubitka tempa još jednom otišao na servis u krugu 51 i stavio crvenu komponentu. Tada je razlika između njega i Botasa na trećoj poziciji bila oko 20 sekundi. Par krugova pre kraja, Fetel je napao Hamiltona i bez problema dobio četvrtu poziciju i odmah ušao u borbu za podijum. Međutim Botas je imao dosta sreće i Fetel je ipak trku završio na četvrtom mestu.

„Zamalo, zamalo smo došli do sjajnog rezultata. Juče bi nam dobro došao današnji tempo, sjajno smo funkcionisali kao tim i verovatno bi današnja trka mnogo bolje prošla, međutim to nije slučaj. Trka je bila zabavna, uživao sam u vožnji i borbi točak uz točak na početku i krajem trke.“

„Naravno, moglo je i bolje, tim je zaslužio dva automobila na podijumu a isto tako i pobedu, tako da su osećanja izmešana. Znamo šta treba da popravimo i radićemo na tome.“

Na pitanje da se izjasni o incidentu Leklera i Maksa, Fetel je odgovorio: „Šta mislite da ću reći, šta očekujete? Nisam video šta se desilo, ako nije bilo fer, nije i to je to. Nisam veliki pristalica da drugi menjaju rezultate umesto nas. Svi smo odrasli, nismo u zabavištu, i mislim da svi oni (sudije) treba da nas ostave na miru. Samo nas pustite na miru...“

Ako stvari ostanu nepromenjene, Fetel je na poretku konstruktora pao na četvrto mesto sa 123 boda, 3 manje od Ferstapena, dok je Lekler na poziciji 5 sa 105 bodova. Ferari je u poretku konstruktora drugi sa 228 bodova.