Has bez bodova


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 24.06.2019.


Has bez bodova

©Haas F1 Team

Magnusen, koji je startovao trku sa petnaeste pozicije na srednje mekim gumama, nadoknadio je dve pozicije u prvih 10 krugova. Nakon toga se našao na šesnaestoj poziciji. U šesnaestom krugu je prešao na tvrde gume i trku je završio na sedamnaestoj poziciji.

„Nema mnogo toga za reći. Nakon trenunga u petak mislili smo da će nam na kvalifikacijama biti teško, ali da ćemo biti bolji na trci. Nažalost, to nije bio slučaj. Bili smo na ivici tokom cele trke, pomalo bespomoćni. Očigleno da nam je tempo trenutno najveći izazov. Ponekad je dobar (tempo), ali to nije bio slučaj i na ovoj trci“, rekao je Magnusen.

Roman Grožan nije uspeo da dođe do cilja, pošto se povukao sa domaće trke u 44. krugu. Startovao je sa šesnaeste pozicije.

„Izvukao sam maksimum iz bolida, ali to nije bilo dovoljno. Iako je balans bio u redu, bili smo prespori. Treba da sagledamo i analiziramo sve i da pokušamo da shvatimo sta se dogodilo. Teško je ne završiti trku pred domaćom publikom, ali sačuvali smo neke delove na bolidu. Svakako smo bili daleko od bodova. Mislim da je to što sam se povukao bila ispravna odluka“, izjavio je Grožan.

Ekipa Hasa se trenutno nalazi na devetoj poziciji u šampionatu konstruktora sa 16 bodova. Magnusen je na jedanaestoj poziciji sa 14 bodova, dok je Grožan sedamnaesti sa samo 2 boda.

Direktor tima je rekao da je ovo najgori vikend od Hasovog početka.

Autor teksta: Bojana Tomašević