Kimi i Alfa ponovo u bodovima!


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 24.06.2019.


Kimi i Alfa ponovo u bodovima!

©Alfa Romeo Racing

Zasluženi rezultat za Alfu, nakon pojačanih performansi koje smo videli kao rezultat donetih poboljšanja, tokom celog vikenda. Sve je krenulo 4 kruga pre kraja trke, kada smo videli četvoroboj između Norisa, Rikarda, Hulka i Kimija, nakon virtuelnog sigurnosnog automobila i problema sa hidraulikom na Norisovom Meklarenu.

Kimi je odlično izneo trku, pošto se sjajno branio od Hulkenberga tokom većeg dela trke. Iako nije uspeo da se plasira u Q3, Kimi se odlično vratio nakon starta sa 12. pozicije i pokazao jednu od boljih vožnji ove godine, kako sam kaže, zbog izbora startnih pneumatika, pošto je taj izbor pao na tvrđu komponentu, za razliku od većine grida.

„Start mi nije bio najbolji ali srećom nisam puno vremena izgubio na pravcu i mogao sam da uđem u borbu tokom narednih nekoliko krugova. Start na tvrdim gumama bio je pravi izbor, ali sam isto tako morao da držim Hulkenberga iza sebe tokom većeg dela trke.”

„Imali smo sjajne borbe sa Renoom i na kraju uspeo sam da sustignem vozače ispred mene. Poslednjih nekoliko krugova je bilo veoma intenzivno i vrlo zabavno. Odlična je stvar što smo bili u poziciji da se borimo sa drugima, imali smo solidnu brzinu i rezultat je tu“, rekao je Kimi.

 Sa druge strane, Antonia je izdala detelina sa četiri lista, jedan od simbola Alfa Romea. Iako je trku započeo sa 10. pozicije, trka mu je bila kompromitovana startom na super mekim (crvenim) pneumaticima. Iako je pokazao zavidne performanse u prvom delu trke, nije mogao da uradi ništa kako bi ostao u bodovima, a u tome mu nisu pomogla ni dva servisa (tvrde pa meke gume).

„Razočaran sam što sam završio van bodova, ali to je danak starta na super mekim pneumaticima i cena brzine tokom subotnjih kvalifikacija. Prvi servis bio je dosta rano jer gume nisu mogle da traju dugo, i zbog toga smo na kraju morali po još jedan set pneumatika kako bih mogao da završim trku.“

„I dalje, vrlo sam zadovoljan kvalifikacijama i činjenicom da se tim vratio u bodove. Voleo bih da sam mogao da proslavim Alfin rođendan sa boljim rezultatom, ali pokazali smo da smo kompetentni i nadam se da ćemo tako nastaviti i u trkama koje nas očekuju“, izjavio je Đovinaci.

Kimi je u poretku vozača na osmom mestu sa 19 bodova, 7 manje od Sainca, dok je Đovinaci i dalje bez bodova. Alfa Romeo deli šesto mesto u poretku konstruktora sa timom Rejsing Point.