Jedan podijum i najbrži krug za Ferari


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 24.06.2019.


Jedan podijum i najbrži krug za Ferari

©FerrariF1

Nakon gašenja crvenih svetala, Šarl je odlično startovao vozivši neko vreme točak uz točak sa Maksom Ferstapenom, što može biti vrlo opasna akcija, ali je upešno pretekao Holanđanina i uspeo da napravi bezbedno rastojanje tokom uvodnih krugova trke. Držao se konzervativne strategije sa jednim zaustavljanjem, koje je obavio u krugu 21.

Na stazu se vratio sa tvrdom belom komponentom na poziciju 4, iza timskog kolege, i tu je ostao sve do Fetelovog odlaska na servis. Šarl je odlično čuvao gume, nije dozvoljavao Botasu da pobegne i vrebao svoju šansu. Prilika se ukazala tokom poslednjeg kruga, tokom kog je Botas bio sve vreme pod pretnjom i u nekoliko navrata je mladi vozač pokušao sa preticanjem, međutim nije imao pravu šansu i kući je stigao sa solidnim trećim mestom.

„Sve u svemu, veoma pozitivan vikend za nas. Srećan sam što smo imali priliku da se borimo za drugo mesto na kraju, iako nije bila ni jedna ozbiljna šansa. Uspeli smo da izvučemo veliki potencijal iz auta i bilo je krajnje vreme, jer je konacno nakon nekoliko osrednjih trka, sve išlo glatko od početka slobodnih treninga, preko kvalifikacija i trke.“

„Strategija nam je bila solidna, kao i čuvanje pneumatika tokom drugog stinta. Verujem da se težak rad uvek isplati i smatram da smo to dokazali ovog vikenda. Sledeća je Austrija i nadam se da ćemo moći da ponovimo sličan rezultat“, izjavio je Lekler.

Sa druge strane, Fetel je imao malo mirniji start, što je pametno zbog često haotičnih situacija na sredini grida, konkretno sedme startne pozicije nakon vrlo teških kvalifikacija za Nemačkog vozača. Međutim, to je bio samo start, jer Fetel nije ostao dužan dobrog trkanja i retkog uzbuđenja na Francuskom gran priju.

Prva meta bio je Meklaren Landa Norisa. Nakon kratkog praćenja, Fetel ga je pretekao u petom krugu, da bi odmah nakon prešao na Karlosa Sainca. Potera je kratko trajala i Nemac je uzeo petu poziciju već u krugu kasnije.

Što se strategije tiče, Ferari je pokušao da što više produži Fetelov prvi stint, kako bi krajem trke imao svežije pneumatike od Ferstapena za eventualni napad na poziciju 4. Međutim, efekti nagle degradacije su uzeli danka i Nemac je na servis otišao u krugu 26, na stazu se vratio 6 sekundi iza Holanđanina i ta razlika je malo varirala sve do kraja trke.

„Tokom trke bio sam poprilično usamljen, sa izuzetkom blage konfuzije sa početka trke, jer nas je iznenadilo brzo gašenje svetala na startu. Bilo je zabavno boriti se sa Meklarenima, prvo Norisom a zatim i Karlosom. Što se tiče prvog stinta, sve je bilo odlično, čak sam počeo da stižem Maksa i Šarla. Međutim, nakon servisa, imao sam dodatnih problema sa balansom bolida i nije bilo više ugodno voziti ga.“

Pored problema i odustajanja od borbe sa Maksom, Fetel je otišao na drugi servis, što mu je, uz sveže super meke gume, pomoglo da u poslednjem krugu dođe do najbržeg kruga trke, rekorda staze i dodatnog boda u borbi za titulu. Novi rekord staze sada iznosi 1.32,740 sekundi.

„Današnje peto mesto je neki maksimum koji smo mogli postići, jer smo Šarl, Maks i ja imali relativno isti tempo. Treba da analiziramo podatke i shvatimo šta je izazvalo komplikacije od petka, pošto neki delovi nisu radili kako je trebalo. Još uvek nemamo tempo da pobedimo Mercedes, ali svi u Maranelu rade pod pozitivnim pritiskom i sa puno volje“, izjavio je Fetel.

Nakon Francuske, Fetel je u poretku vozača treći sa 111 bodova, 40 manje od Botasa i 11 više od Ferstapena, dok je Lekler peti sa 87 bodova. Ferari je u šampionatu konstruktora i dalje drugi sa 198 bodova.