Najbolji vikend u dosadašnjem delu sezone za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.06.2019.


Najbolji vikend u dosadašnjem delu sezone za Meklaren

©McLaren F1

Karlos Sajnc je završio trku na poziciji 6 kao najbolje plasirani vozač posle rivala iz Mercedesa, Ferarija i Ferstapena iz Red Bula.

"Veoma sam srećan veoma dobrim tempom i završetkom trke. Dobro sam startovao i od trenutka kada sam se našao na poziciji 6 kontrolisao sam tempo, vozio krugove u okviru koje mi je zadavao tim kako bi kontrolisao trošenje guma. Trka je od trenutka bila bila prilično jednostavna, bio je ovo jedan od dana kada sve ide kako treba, a kao krajnji ishod ostvarimo maksimalno moguć rezultat u tom trenutku, tako da se ovim putem zahvaljujem svima na saradnji. Definitivno smo bili četvrti po brzini ovog vikenda u kvalifikacijam i trci i srećan sam zbog toga. Čestitke timu na dobro odrđenom poslu tokom čitavog vikenda i na još jednom dvostrukom završetku u bodovima. Moramo nastaviti sa ovako dobrim radom kako bi napredovali u narednim trkama.", rekao je Sajnc.

Lando Noris je dugo držao sedmu poziciju da bi u samom finišu trke izgubio poziciju sedam usled problema sa hidraulikom koja je otežavala upravljanje, kočenje i prekid rada DRS-a. Trku je završio na poziciji 10 ali je nakon trke i kazne za Rikarda od dva puta po 5 sekundi promovisan na poziciju 9 što je mala kompenzacija za izgubljenu poziciju 7.

"Imao sam dobar start kao i momci ispred mene. Našao sam se na unutrašnjoj strani i Karlos je uspeo da me obiđe sa spošaljašnje strane, a ja nisam mogao da izaberem tu putanju jer sam startnu poziciju imao na unutrašnjij strani staze. Ostatak trke bio je dobar, održavao sam distancu iza Sajnca kako bi zaštitio gume za ostatak trke. Problemi sa hidraulikom na 20 krugova do kraja trke koštali su me dosta vremena i otežali upravljanje bolidom. Upravljač je postao težak za kontrolu.Uslovi za vožnju bili su veoma teški, dao sam sve od sebe da ne izgubim pozicije ali je bilo previše kontrolisati bolid i boriti se sarivalima uz veliki gubitak brzine. Jedan bod je osvojen, uzimajući sve u obzir, moglo je biti i gore. Dobar posao tima tokom čitavog vikenda kao i svih u fabrici, obezbedili su nam veoma brze bolide.", rekao je Noris.

Meklaren sa nalazi na poziciji 4 u plasmanu konstruktora sa 40 bodova ispred Renoa koji ima 32. Sajnc je na poziciji 7 u poretku vozača sa 26 bodova, a Noris deli poziciju 11 sa Magnusenom uz osvojenih 14 bodova.