Marusija predstavila MR01


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.03.2012.


Marusija predstavila MR01

©

Tim nije učestvovao na zimskim testovima sa novim bolidom zbog pada na kreš testu. Marusija je prošla 17 od 18 testova koji se moraju proći da bi tim učestvovao na FIA-inim zvaničnim testovima. Kao rezultat svega bilo je odlaganje prezentacije, a jutros je tim skinuo pokrivač sa novog izazivača.

Prema rečima ljudi iz tima bolid predtsvalja značajnu evoluciju odnosu na svog prethodnika.

"Veoma smo ponosni što ćemo isprobati MR01 na stazi. Bilo je ovo dugo i frustrirajuće čekanje za sve u timu ali se sad vraćamo na stazu. Nastavljamo naš rad da se što bolje pripremimo za Australiju. Danas je prvi od dva promociona događaja. Vozači će moći da osete auto ali neće moći da izvuku prave zaključke dok ne pritisnemo "gas do daske" u Melburnu. Ipak, ovo je važan dan za nasi uživaćemo u svakom minutu na stazi", rekao je između ostalog Džon But.

Marusija je prekinula saradnj sa kompanijom Nika Virta (CFD-Virt Risrč) i umesto kompjutera rad na bolidu započela na "klasičan" način u vazdušnom tunelu Meklarena, sa kojim tim ima ugovor o saradnji. Bolid je razvijan pod vođstvom Peta Simonda, bivšeg Renoovog inženjera, koji je tehnički konsultant ekipe.

Marusiju MR01 pokretaće agregat Kosvorta, a ova ekipa je jedina koja neće koristiti KERS ove sezone. Ovo je tek drugi bolid koji nema stepenasti nos kao rešenje u prilagođavanju novi pravilima.

Vozački sastav čine Timo Glok i novajlija Šarl Pik.

U izveštaju za štampu problematični završni kreš test nije pomenut, tako da se ne zna da li je i ta prepreka uspešno pređena.