Dvostruki bodovi za Red Bul


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.06.2019.


Dvostruki bodovi za Red Bul

©Red Bull F1

Maks Ferštapen i Pjer Gasli, ovog vikenda u Montrealu imali solidnu trku

Dobar start vozača Red Bula doneo je ukupno 14 bodova austrijskom timu. Maks je startovao sa jedanaeste pozicije i uspeo je da nadoknadi dve pozicije u prvom krugu, dok je Pjer odbranio petu poziciju. Maks, koji je trku završio na petoj poziciji, obavio je samo jedno menjanje pneumatika tokom VN Kanade u 49. krugu, dok je Gasli to obavio u 7. krugu i prošao kroz cilj osmi.
"Peta pozicija je maksimum koji smo mogli da očekujemo danas. To nije ono što smo želeli i moramo da se potrudimo da to popravimo.", izjavio je Maks Ferstapen.
Ekipa Red Bula se trenutno nalazi iza Ferarija u šampionatu konstruktora sa 124 boda. Ferstapen ima 88 bodova i nalazi se na četvrtoj poziciji, Gasli na šestoj sa 36.
Cela ekipa se složila oko toga da im ovo nije bila najbolja trka, ali su uradili sve što su mogli i ostvarili su dobar rezultat. 

"Bio je ovo prilično težak dan ali bolid se dobro pokazao i razočaravajuće je to da smo završili tu gde jesmo. Očekivali smo bolje od ovoga. Treba sve da analiziramo i vidimo šta možemo da uradimo i takođe da se potrudimo da budemo bolji na sledećoj trci. Nadam se da ću imati bolji tempo na VN Francuske.", rekao je Gasli. 

Kristijan Horner je takođe bio zadovoljan rezultatom svojih vozača.

Koautor: Bojana Tomašević