Alfa bez bodova, Đovanaci ispred Kimija !


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 10.06.2019.


Alfa bez bodova, Đovanaci ispred Kimija !

©Alfa Romeo Racing

Na kraju vikenda, iz Alfe poručuju: „Ne verujemo u sudbinu, verujemo u posvećen rad i našu sposobnost, ali kada stvari krenu naopako od starta, jednostavno znate da nije vaš dan. A znakove smo videli već od parade vozača…”

Oldtajmeri koji se koriste u ove svrhe, ponekad bi se pokvarili. Takođe, bilo je vozača koji zakasne ili se na parade ne pojave (kao u slučaju Leklera od prošle godine), ali nije se dešavalo da vozač nestane TOKOM parade. Međutim, sa Ledenim sve je moguće.

Vrhunac Alfinog vikenda, upravo je to. Kimi je nestao tokom parade i njegov auto se vratio bez svoje F1 zvezde, što je pokrenulo potragu za Nestalim Fincem. Ledeni je, u neku ruku, možda predosetio loš rezultat i odlučio je da izađe iz auta tokom parade i peške se vrati do Alfinog centra.

Kimi Raikonen, nestali Finac, trku je završio na lošem mestu 15. Tokom trke, obavio je dva servisa i koristio sve tri komponente, što mu nije pomoglo da trku završi u bodovima.

„Bio je ovo težak vikend za nas jer tokom trke nismo imali brzinu da se borimo za pozicije. Tokom par krugova bi bilo bolje, ali bi onda ponovo krenula borba sa prianjanjem. Imamo dosta posla i srećom, dobićemo nove delove koji nam mogu pomoći da se vratimo u bodove”, rekao je Nestali Finac.

Đovanaci je sa druge strane, prvobitno imao sličnu strategiju kao ostatak grida. Na prvi servis otišao je u krugu 33, međutim pošto mu beli pneumatici nisu dali zadovoljavajuće rezultate, na drugom servisu se našao 3 kruga kasnije, da bi trku završio na žutim pneumaticima.

„Finiš na poziciji 13 je prilično razočaravajuće, naročito jer smo mislili da imamo brzinu za nekoliko boljih mesta. Definitivno, tempo nam nije bio tu. Pod hitno nam treba rešenje, jer deluje kao da pred svaku trku gubimo brzinu što nam zadaje dosta štete”, izjavio je Đovanaci.

Alfa Kanadu napušta bez bodova i ostaje na 9 mestu u poretku konstruktora sa 13 bodova, 3 manje od Hasa. Kimi u poretku vozača deli 10. mesto sa Perezom i 13 bodova, dok je Đovanaci i dalje bez bodova u ovoj sezoni.