Gorki ukus duplog podijuma


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 10.06.2019.


Gorki ukus duplog podijuma

©F1.com

Nakon toliko truda da trkanje učine zanimljivim, kako od strane novog vlasnika Liberti Media grupe, tako i od samih vozača i timova, prevashodno svih „ostalih“, sem Mercedesa, FIA uspeva da prvo Mercedesovo klimanje upropasti odlukom kojom obesmišljava svu poentu trkanja... Kazna...

Sebastian Fetel dominirao je od poslednjeg treninga, preko kvalifikacija, pa do same trke. Odličan start, dominantna vožnja i mnogo najbržih vremena, umesto da budu krunisani prvim mestom, na kome je doduše dočekao kariranu zastavu, završio je poput Hičkokovog horora, najgore moguće po Nemačkog vozača. FIA mu je dodelila kaznu za „nebezbedno vraćanje“ na stazu nakon izletanja u krivini 3 i vraćanja na stazu nakon krivine 4 kruga 48. Kazna je iznosila 5 sekundi na konačno vreme, i bila je dovoljna da sruši ceo vikend za Fetela, Ferari i za sve fanove F1.

Kao što smo rekli, Fetel je odličnim startom zadržao poziciju, i već nakon prvog kruga imao je preko 2s prednosti u odnosu na Hamiltona. Razlika je neznatno varirala, ali sem u krugu izletanja, Fetel nije bio ozbiljnije ugrožen od strane Britanca tokom čitave trke.

Jedini trenutak kada je Fetel ispustio vođstvo desilo se u krugu 26, kada je otišao na prvi i jedini servis. Montirani su mu nekadašnji tvrdi pneumatici, bela šara, i u trku se vratio na poziciji 3.

Nakon izletanja, Fetel je proklizao preko trave i uspeo da se vrati na stazu ispred Hamiltona, a da između dva vozača nije bilo kontakta, niti je Fetel priterao Hamiltona uza zid. Jedina stvar koja se desila, bila je ta da je prozor za preticanje zatvoren i to je ono što se zove trkački incident, ili jednostavnije, trkanje.

Sudije, nakon insisitiranja Hamiltona i verovatno tima Mercedesa, nisu delile mišljenje celokupne stručne javnosti i odlučili su da se Fetel nebezbedno vratio na stazu i dodelile mu kaznu od 5 sekundi.

„Mislim da je trka bila odlična i da je sudijska odluka prestroga. U krivini 3 izgubio sam kontrolu, imao dugo kretanje preko trave i vratio sam se u krivinu 4 ispred Luisa. Nisam mogao da vidim gde je pošto sam bio zauzet pokušavajući da održim kontrolu i vratim se na stazu bez udara, a nisam ga ni namerno isterao sa staze.“

„Kako se vikend odvijao, uprkos odličnom tempu konkurenata, definitivno zaslužujemo pobedu i smatram da se dosta ljudi koji su došli da nas gledaju dele moje mišljenje. Uvek mi je lepo u Kanadi, imamo dosta podrške ovde i bilo bi savršeno da smo mogli da im podarimo pobedu, što bi ujedno bio u prvi veliki rezultat ove sezone za nas“, rekao je Fetel.

Na kraju trke, Fetel je ipak uzeo stvari u svoje ruke, i delimično „ispravio“ nepravdu, na opšte zadovoljstvo i ovacije celokupne publike...

Nemili događaji, na žalost svih, skrenuli su pažnju u totalno suprotnom pravcu, da se jedan drugi uspeh donekle smestio u drugi plan. Mlađani Lekler zauzeo je treči stepenik podijuma i ovo mu je drugi podijum u karijeri, nakon osvojenog trećeg mesta u Bahreinu. Mladić iz Monaka iz trke u trku pokazuje da, pored delimično brzog bolida, svakako ima i dosta talenta.

Lekler je takođe imao odličan start, u krivinu 1 ušao je uporedo sa Hamiltonom, ali ipak morao je da popusti kako ne bi došlo do sudara. Tempo mu je bio dobar i stabilno je držao prvu poziciju. Međutim, za razliku od Fetela i Hamiltona, Ferari je odlučio da zadrži Leklera na stazi. Pokušali su da što više produže stint i debelo profitiraju u slučaju mogućeg izlaska sigurnosnog vozila. U tom slučaju, kašnjenje od 10 sekundi bi se istopilo i Šarl bi bio u mogućnosti da se bori za pobedu, što nije redak slučaj u Montrealu.

Međutim, iz kruga u krug, to se nije dešavalo, degradacija je uzimala danak i Lekler je postavljao sve sporija vremena. U krugu 33, tim je odlučio da ga pozove u boks i stavi mu tvrdu komponentu. Lekler je izašao iza Ferstapena, koji je bio na drugoj strategiji ali nije predstavljao veliku pretnju. Šarl ga je obišao već nakon dva kruga i do kraja trke održavao razliku od desetak sekundi do karirane zastavei trećeg mesta.

„Zadovoljan sam današnjom trkom, uprkos tome što je sa moje tačke gledišta delovalo vrlo usamljeno. Mislim da je ovo maksimum koji smo mogli da postignemo sa performansama, koje su bile tu od prvog do poslednjeg kruga.“

„Sa druge strane, vrlo mi je žao što nam je na ovaj način izmakla prva pobeda. Radujem se narednoj trci u Francuskoj iako je vrlo teško reći kakav ćemo tempo tamo imati. Konfiguracija u Montrealu nam je vrlo odgovarala i potrudićemo se da ponovimo sličan rezultat“, izjavio je Lekler.

Nakon Montreala, Fetel drži treće mesto u poretku vozača sa 100 bodova, 33 manje od Botasa, dok je Lekler na mestu 5 sa 16  bodova iza Ferstapena. Ferari je u poretku konstruktora drugi sa 172 boda, čak 123 manje od Mercedesa.