Hamilton: Naterao sam Fetela da pogreši


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.06.2019.


Hamilton: Naterao sam Fetela da pogreši

©Mercedes AMG F1

Vozač Mercedesa je tokom trke konstantno bio na nekoliko sekundi za vodećim Hamiltonom da bi u poslednjem stintu znatno smanjio razliku pa se očekivao napad a preuzimanje vođstva. Ipak, Fetel je u 48 krugu napraviuo grešku koja ga je koštala 5 sekundi, a Hamiltonu je preostalo samo da prati Fetela do kraja trke.

"Prvo želim da se zahvalim timu koji je nakon mog udesa u petak uspeo da sredi bolid, jer u suprotnom ne bih bio u mogućnosi da se trkam."
Potom se osvrnuo i na događaj sa Fetelom.
"Ovo nije način na koji želim da pobedim, naterao sam ga na grešku, otišao je previše široko, a pri povratku na stazu zamalo se nismo sudarili. Splet nesrećnih okolnosti za njega ali to je trkanje.", rekao je Hamilton.
Botas je imao manje uspeha u trci ali bodovi nisu izostali. Završio je na poziciji 4.
"Skupo me je koštala greška na kvalifikacijama, tako da je trka bila prilično komplikovana. Mučio sam se da prestignem Renoe i Red Bulove u početku. Kada god sam se približio blizu motor i kočnice su se približavale temperaturnom limitu. Kasnije sam uspeo da ih prestignem, ali sam izgubio puno vremena da bih se potom borio za podijum. Brzina bolida bila je dobra kada sam bio na otvorenoj stazi, tako da sam na kraju odlučio da odem po opcione gume i probam da odvozim najbrži krug. Lepo je dobiti bod za njabrži krug ali definitivno sam izgubio trku zbog loših kvalifikacija.", rekao je Botas.