Reno konačno do dvostrukih bodova


autor: Ivana | datum objave: 10.06.2019.


Reno konačno do dvostrukih bodova

©Renault F1

Oba Renoova vozača završila su trku u bodovima, Rikardo na 6, Hilkenberg na 7. poziciji, tako da je tim sa 8. skočio na 5. mesto u generalnom plasmanu.

Rikardo je posle odličnih kvalifikacija startovao sa 4. pozicije, gde uspeva da se zadrži sve do odlaska u boks. Posle zamene pneumatika u 8. krugu, kada sa mekih prelazi  na tvrde gume, izlazi na 11. poziciju, a u drugom delu trke pokazao je još jednom odličnu vožnju u duelu sa Botasom za 5. poziciju, što je bila prva takva borba Rikarda u ovoj sezoni.

 „Dao sam sve od sebe na stazi, i zadovoljan sam rezultatima. Prvi put u sezoni tim osvaja duple bodove, i to sa odličnim 6. i 7. mestom, i ne možemo da očekujemo više od toga. Iako su vodeći timovi superiorni u ovom trenutku, zabavno je bilo boriti se par krugova sa Valterijem na stazi. Imamo realističan pristup kao tim, i ponosni smo onim što smo postigli ovog vikenda. Postoji volja i odlučnost da se ovako nastavi, i to je zaista ohrabrujuće“, izjavio je Australijanac.

Niko je imao odličan start, odmah u prvom krugu sa 7. pozicije napreduje do 6, ispred Valterija Botasa. Na mekim gumama uspeo je da se zadrži sve do 16. kruga kada prelazi na tvrde, i izlazi ispred Gaslija, a trku završava odmah iza timskog kolege, na 7. poziciji.

„Možemo biti zadovoljni, ovo je zaista odličan rezultat za tim. Imao sam dobar tempo, uspeo da sačuvam dugo meke gume, pa sam imao sveže gume na kraju. U trenutku sam morao i malo da se povučem, kako bih sprečio pregrevanje bolida, ali smo tada uspeli da postavimo solidan timski rezultat. Iz Kanade odlazimo sa osmehom. Prethodna tri ili četiri trkačka vikenda bila su ugrožena zbog različitih problema, a danas smo konačno uspeli da pokažemo pun potencijal bolida. To je odlična nagrada za trud koji je uložio ceo tim“, izjavio je Nemac.

Šef Renoovog tima, Siril Abitbul, takođe je zadovoljan rezultatima koje je tim ostvario ovog vikenda.

„Ovaj vikend je kao restart sezone za nas. Šesta Danijelova i sedma Nikova pozicija su najbolji rezultat koji možemo da očekujemo u ovom trenutku, u normalnim okolnostima. Oba vozača su bila besprekorna tokom celog vikenda. Danijel je svojim izuzetnim krugom na kvalifikacijma uspeo da nam svima izmami širok osmeh poput njegovog. Ostatak tima je takođe odlično uradio svoj deo posla, greške s početka sezone su ispravljene, i za uložen trud je stiglo i zasluženo priznanje na jednoj od najzahtevnijih trka u kalendaru“, izjavio je Abitbul.