Mercedes sprema novi motor za trku u Kanadi


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 03.06.2019.


Mercedes sprema novi motor za trku u Kanadi

©Mercedes AMG F1

Hamilton je dominirao u Monaku, a trijmf je posvetio Nikiju laudi.  Na odlasku iz kneževine izjavio je da će tim najverovatnije novi agregat predstaviti u Kanadi.

"Najverovatnije ćemo novi motor imati u Kanadi, razvoj boida se tako dalje nastavlja.", rekao je Hamilton.

Po rečima dvostrukog svetskog šampiona Mike Hakinena ovo će još više zabrinuti rivale "srebrnih strela".
"Monako je bila još jedna od staza koja je odgovarala Mercedesu, a vest o novom agregatu još više će zabrinuti rivale jer smo očekivali da Ferari i Red Bul budu konkurentniji na sporijoj stazi."
Red Bul mora da čeka do Monce na novi agregat, koji će ujedno značiti i kaznu za tim jer je u pitanju četvrta instalirana jedinica koja se penalizuje.

"Potcenili smo korake razvoja koje su napravili Mercedes i Ferari tokom zime.", rekao je Helmut Marko.

"Sezona je još duga i mi takođe pravimo napredak. Rezultate ćemo videti sa četvrtim agregatom koji ćemo predstaviti u Monci. Sa rezultatima koje nam je Honda pokazala očekujemo značajan napredak.", dodao je on.

Što se tiče Ferarija u Kanadi, za koji je snaga motora jedan od osnovnih preduslova za pobedu, Fetel ne vidi magično rešenje iako je Skuderijin motor prilično konkurentan Mercedesu ove sezone.

"Ne mislim da ćemo biti loši u Kanadi, ali ne očekujem neko tajno rešenje koje ćemo tamo prikazati.", rekao je vozač Ferarija.