Vilijams planira značajna poboljšanja


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 03.06.2019.


Vilijams planira značajna poboljšanja

©Williams F1

Nakon više završetaka na začelju Vilijams je u Monaku konačno uspeo da popravi rezultat. Rasel je završio na poziciji 15, dok je Kubica (pozicija 18) uspeo da završi ispred Đovinacija u Alfa Romeu, što je po prvi put u sezoni da Vilijams nije na začelju.

Šefica tima Kler Vilijams najvljuje paket poboljšanja koji bi trebao da pomogne oporavku tima.

"Vidimo svetlo na kraju tunela. Možda izgleda sporo ali potrebno je vreme da se rad i poboljšanja pretoče u performanse bolida. Mnogo toga radimo u našoj fabrici. Aero tim radi dobar posao na pronalaženju performansi u vazdušnom tunelu, poboljšanja će se pojaviti u predstojećim nedeljama i mesecima, a veliki paket očekujemo sredinom sezone za koji se nadamo da će doprineti značajnijem pomaku performansi. Definitivno postoje znaci koji ukazuju na pomak u dobrom pravcu.", rekla je Vilijams.

Slično Ferariju koji je na sasvim drugom nivou Vilijams mora da značajnu pažnju posveti ovogodišnjoj sezoni i popravku performansi bolida FW42, pa postoji opasnost kompromitovanja programa za sledeću godinu. 

Upitana da li će tim prebaciti fokus na sezonu 2020 Vilijams je odgovorila: "Ne ništa ne otpisujemo, nikada. To nikada nismo radili, ne radimo, niti ćemo raditi, bez obzira na kojoj se poziciji nalazimo. Vilijams ne razmišlja tako. Ne otpisujemo sezonu samo zbog toga što trenutno ne stojimo dobro. Na sezone '19 i '20 gledamo kombinovano. U pitanju je neprestana evolucija i zato moramo da donosimo performanse na svaku trku. Uviđamo da to radimo. Smanjujemo razliku za devetoplasranim i to moramo nastaviti da radimo kako sezona odmiče."