Grožan uzeo bod za Has


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.05.2019.


Grožan uzeo bod za Has

©Haas F1

Magnusen je nakon starta sa pozicije 5 "potonuo" u plasmanu nakon odlaska ma servis za vreme vozila bezbednosti, dok su rivali ostali na stazi i tako stekli prednost. Loša strateška odluka presudila je konačni ishod trke.

"Ne znam šta se zapravo dogodilo, ovo nije bila trka kojoj smo se nadali. Odradili smo dobar posao ovog vikenda. Sve je bilo perfektno do trke. Velika šteta ali moramo analizirati šta je pošlo pogrešno i gde smo pogrešili.", rekao je Magnusen.

Grožan je uzeo bod za tim prošavši kroz cilj deseti. Skroma trinaesta startna pozicija dovela je do teškog proboja napred ali se ipak domogao boda.
"Bolji rezultat od očeivanog, to je sigurno. Dobra trka za nas. Pokušali smo sa različitom strategijom. Mislim da je Albon iz Toro Rosa ostao previše dugo na stazi ispred nas. Dali smo sve od sebe i šteta što nismo završili ispred Sajnca (pozicija 6). Mislim da smo imali tempo za takav rezultat. Na kraju trke dobio sam kaznu. Pregledao sam snimak. Bilo je veoma blizu, mislim da deo mog točka dodiruje liniju ali sam ipak dobio kaznu. Sve u svemu mislim da nas je rezultat sa kvalifikacija koštao bodova.", rekao je Grožan.