Fetel na podijumu za Ferari


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.05.2019.


Fetel na podijumu za Ferari

©Ferrari F1

Sebastijan Fetel imao je prilično dobru trku i do samog kraja bio u šansi za pobedu

"Teška trka, na kraju drugo mesto što je odličan rezultat, srećan sam zbog tima jer smo osvojili podijum. Takođe, profitirali smo na grešama rivala ali to je deo igre. Dok sam pratio Hamiltona i Ferstapena u njihovoj borbi, video sam i međusobni kontakt i na trenutak sam se našalio sam sa sobom da mogu i da pobedim. Znamo da je pred nama puno posla ali sam današnjim ishodom srećan, ne u potpunosti ali sam srećan. Sa druge strane šteta za Šarla, loš vikend za njega.

Lekelr nakon lošeg startnog mesta nije uspeo u nameri da se probije brzo napred. Imao je nekoliko kontakata sa rivalima, a potom i gumi defekt koji mu je zapečatio trku.
"Imali smo performanse ali ne i rezultat. Dao sam sve od sebe, znajući da moram da pokušam nešto drugačije, preuzmem dosta rizika i probijam se napred sa startne pozicije 15. Uživao sam na početku trke, dobro sam krenuo. Pri preticanju Hilkenberga u krugu 9, dotakao sam zadnjim krajem zid što je dovelo do pucanja pneumatka, a kasnije i do oštećenja poda. Pokušao sam na novim gumama da se vratim u trku ali sam gubio dosat prijanjanja pa smo odlučili da se povučemo iz trke. Težak vikend generalno, ali sam već potpuno fokusiran na trku u Kanadi gde ću dati sve od sebe da se vratim u najboljem mogućem izdanju.", rekao je Lekler.