Rikardo ubeđen da Reno može bolje


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.05.2019.


Rikardo ubeđen da Reno može bolje

©Renault F1

Australijanac je napuštajući Red Bul znao da dolazi u tim koji je u fazi rekonstrukcije ali je samo jedan završetak u bodovoima u prvih pet trka rezultat koji nije očekivao.

Nakon završetaka na poziciji 4 u sezoni 2018-e, Reno je značajno pao u performansama i trenutno je na poziciji 8 u šampionatu sa 12 osvojenih bodova. Ipak, Rikardo veruje da tim može sve da preokrene.

Upitan kako se nosi sa lošim startom, Rikardo je ogovorio: "Nosim se zapravo veoma dobro. Očekivao sam start sličan ovome. Znao sam da nećemo odmah moći da se borimo za podijume, tako da sam očekivao neku vrstu problema i posla koji moramo da odradimo. Lično napravio sam neke greške, a što se tima tiče želeo bih da smo malo brži. Još uvek imamo oblasti koje trebamo da popravimo."
"Optimističan sam jer još uvek idemo pravcem za koji smatramo da je najbolji. Trenutno smo možda malo u zaostatku u odnosu na planirano ali nisam obeshrabren. Još uvek je rani deo sazone za mene da bih bio obeshrabren."
Reno se priprema za reorganizaciju pred promene koje će uslediti 2021. godine i Rikardo je zadovoljan jer tim pravi korake koji su bitni za budućnost.
"Upućen sam u neke promene koje se dešavaju. Ako se sagleda šira slika gledamo ka 2021. godini. Neke stvari rešavamo sada ili u toku sezone i pomoći će nam za sledeću godinu, a 2021 će biti već utemeljene."