Još jedna trka bez bodova za Reno


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.05.2019.


Još jedna trka bez bodova za Reno

©Renault F1

Hilkenberg je trku startovao iz boksa, i iako je uspeo da se brzo probije napred, to je bilo nedovoljno da bi došao do bodova. Rikardo je bio konkurentan, ali previše vremena iza Sajnca koštalo ga je šanse da osvoji bodove.

Zbog promene prednjeg krila, Niko Hilkenberg je trku u Španiji morao da startuje iz boksa, a trku je završio na 13. poziciji. Iako nije bio među osvajačima bodova, Nemac je izjavio da je zadovoljan trkom.

„Ne mogu da kažem da je trka za mene bila sjajna, ipak nisam osvojio bodove, ali bilo je dobro imati normalnu trku, i povratiti samopouzdanje, naročito nakon teškog vikenda. Na kraju ipak nisam mogao da se borim za bodove sa mekim gumama koje su bile stare 10 krugova, za razliku od ostalih koji su nakon sigurnosnog vozila prešli na sveže gume. I pored toga, osećao sam se dobro na stazi, i to je dobra priprema za Monako“, izjavio je Hilkenberg.

Danijel Rikardo, koji je startovao trku sa 13. pozicije, a završio kao dvanaesti, smatra da su na VN Španije mogli doći do boljih rezultata.

„Ovo je bila frustrirajuća trka za mene. U prvom delu trke smo imali dobar tempo i mogao sam da prestignem Sajnca, što se i desilo na kraju prvog stinta. Onda smo, međutim, napravili stajanje i prešao sam na tvrde gume, nakon čega je Sajnc brzo mogao ponovo da me sustigne. Svakako smo imali tempo za više od 12. pozicije danas“, izjavio je Rikardo. Reno je trenutno na osmom mestu u generalnom plasmanu sa svega 12 bodova, kao tim koji je samo dva puta trku završio u bodovima, i imao najviše odustajanja od početka sezone.

Koautor: Ivana Petrović