Vilijamsi stigli do cilja


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.05.2019.


Vilijamsi stigli do cilja

©Williams F1

Rasel i Kubica uspeli su da završe još jednu trku na pozicijama 17 i 18 i tako sakupe još podataka potrebnih za razvoj nekonkurentnog FW42. 

"Startovo sam veoma dobro ali sam bio stisnust između bolida Rejsing Pointa, pa sam morao na pracu da izađem iz redine i tada sam izgubio dosta na tempu. Potom sam izgubio poziciju i od Rasela ali sam je povratio u krivini 4. Prvi stint nije bio uopšte loš pre nego što me je Rasel prestigao. Dobio sam poziv da promenim podešavanja na upravljaču, a nisam očekivao da će biti tako blizu. Praktično nisam bio spreman da se branim, akada sam ga video u retrovizoru bilo je previše kasno. Promenili smo taktiku tokom trke i mislim da je dobro što je izašlo vozilo bezbednosti i podelilo drugi stint. U suprotnom za nas bi bilo prilično teško da kontrolišemo gume do kraja trke.", rekao je Kubica.

"Standardan vikend za nas. Naš tempo u trci je verovatno znatno slabiji od kvalifikacionog, tako da moramo da radimo na tome. Bio je ovo intrigantan vikend za nas. Doneli smo neke aero komponente na testiranje i dobili neke veoma pristojne rezultate. Mislim da idemo u dobrom pravcu.",rekao je Rasel.